YouTube: MvGTV

Groot onderzoek naar seksueel misbruik in de sport, behalve darten natuurlijk

Pedofielen negeren jonge darters volkomen

NOC*NSF gaat volgend jaar een groot onderzoek instellen naar misbruik binnen de sportwereld. Volgens algemeen directeur Gerard Dielessen komt seksueel misbruik in alle sporten voor. “Voetbal, turnen, bobsleeën, handboogschieten, jeu de boules: je hebt overal wel smeerlappen die hun handen niet thuis kunnen houden. Behalve in het darten, natuurlijk.”

Darter Michael van Gerwen bevestigt desgevraagd dat hij nooit misbruikt is. “Ik had wel een coach, maar die heeft zich altijd keurig gedragen. Hij gaf me allerlei tips, en als ik goed gegooid had dan kreeg ik een ijsje. Maar daar bleef het dan ook bij. Hij staarde nooit verlekkerd naar me onder de douche, perste nooit neuriënd zijn lichaam tegen me aan als hij me hielp met mijn worp. Het is ontzettend pijnlijk om zo gepasseerd te worden.”

Michiel Echelaar erkent het probleem. Hij staat langs de kant bij een korfbalwedstrijd en vertelt over zijn complete desinteresse voor jeugdige darters. “Het is gewoon geen echte sport,” constateert hij. “Een hobby, een spel misschien. Maar zeker geen sport.” Echelaar wuift verlegen naar een jonge speler. “Kijk, als je zo’n heerlijk ventje nou vergelijkt met zo’n vadsige jonge darter met zijn gesponsorde poloshirt en frikandellen-adem.” Hij zwijgt even. “Snap je nou wat ik bedoel?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh meisje toch 😀
Wat raak ik totalitair opgewonden van dat 3e fragmentje, Waar die rare Indiaan uit Tietjerksteradeel daar doet. Heb jij overigens op het midden van de lijn-dansvloer opgewonden staan doen? Dat moet me denken aan een regenbui ter grootte van een Tsunami-squirt. Mijn oprechte complimenten! Dat lukt je niet in de blanke toppen der duinen.

gravatar

Moet lekker zijn om zo’n artikel uit je toetsenbord te rammelen. Als elitair, bijdehand, links pikkie net iets te vaak door het raam van een Opel Ascona toegeschreeuwd, en dan nu de wraak. Heerlijk.

Reageer
gravatar

Ik voel mij ook aangesproken. Al een hele tijd probeer ik line dance op De Speld te promoten en door de elitaire links gekkies op het forum word ik altijd bespot en belachelijk gemaakt.

Wacht maar af, elitaire links gekkies, jullie tijd is voorbij.

You are history. You’re gone.

Corrie.

gravatar

Zeg nou zelf; Michael van Gerwen ziet er (in real time) uit als iemand die bewust gepasseerd werd voor deelname aan de Josti-band. Er is toch geen knapenschender die zijn ‘handen’ vuil maakt aan visueel gehandicapten? Of toch wel?