Flickr - flightlog - CC BY

Gelukkig maar: bemoedigend knikje naar dakloze nog altijd gratis

Beschaamd oogcontact kost niks

Nu je daklozen ook met de pinpas geld kunt geven kom je niet meer weg met het excuus dat je geen kleingeld hebt. Dat baart de mensen op straat zorgen, maar er is ook geruststelling: bemoedigend knikken is nog altijd gratis.

Voor de supermarkt aan de Kerkstraat van Nieuw-Vennep zie je meteen hoe het werkt. Een vrouw stapt met twee volle boodschappentassen en een bos bloemen door de schuifdeuren en schrikt als ze een dakloze man ziet staan. Oh nee, hij heeft een pinjas aan. Dat kun je aflezen uit haar ogen. Maar kort daarop zie je de geruststelling terugkeren. Ze mompelt zacht ‘mmdag’ tegen de dakloze man en opent met haar autosleutel de achterbak van haar Volvo V40. Beschaamd oogcontact, het kost gelukkig nog steeds niks.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *