GoApresSki - YouTube

Party-Roy haalt de ski uit après-ski

De geur van Glühwein en Jägerbombs drijft je neus in als je de après-skihut in Mayrhofen binnen wandelt. Jongens en meisjes staan bezweet en in een kring de vogeltjesdans te doen. Van binnen de cirkel klinkt plots een feestkreet zonder weerga: “ICH BIN SO SCHÖN, ICH BIN SO TOLL!” De kring opent zich, en daar verschijnt Party-Roy, de man die als kind in een pot Blue Curaçao viel. De après-skiërs scanderen Party-Roy’s naam op de melodie van Anton Aus Tirol: ‘ICH BIN DER PAR TY RO-HO-HOY!’ Het is kwart voor negen in de ochtend. Hoe kan het dan dat er al zo crazy veel party in deze hut is?

“Simpel”, zegt Roy, die voor de gelegenheid een ijsberen onesie draagt. “Ik heb de ski uit après-ski gehaald. Zonder ski direct de après in. WE GAAN SPRINGEN BABY LET’S GO!”

Met die aanzet mixt de DJ achter de bar naadloos de Gebroeders Ko in met Ik heb een toe-toe-toeter op mijn waterscooter. Hét sein voor de après-ers om zich als één man achter Party-Roy te scharen en de polonaise in te zetten. Terwijl hij links en rechts Flügels uitdeelt, slingert de polonaise de hele zaal door. “Dit is waarom we hem Party-Roy noemen!”, schreeuwt studente Linda uit Leiden, die net als haar vriendinnen haar neus heeft opgesierd met een geel Flügeldopje. “En je weet het baby, komaan!”, zegt Roy, waarna hij vanuit stand in een keer op bar springt.

Sheryl fluit bewonderend naar zijn benen die zo verbrand zijn als luciferhoutjes en vraagt hoe hij aan die teint komt. “Wat denk je zelf meid”, zegt hij. Voor hij zijn zin kan afmaken klinkt “JIJ BENT DE ZON, JIJ BENT DE ZEE” uit de speakers, en zet Roy de polonaise voort.
Een polonaise is niet af als er ook niet een poortje aan het eind gemaakt wordt waar de hele polonaise doorheen moet. “Anders telt ‘t niet he? GO GO GO GO GO GO”, roept onze feestlegende, terwijl hij losbreekt van de polonaise. Shuffelend baant hij zich een weg naar buiten. Gaat hij weg? Nee natuurlijk niet: hij pist de letters PARTY in de sneeuw. Tot straks, Party-Roy.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaja, dit kan dan wel zo zijn maar toch missen we hier de voortreffelijke analyse van prof. dr. ir. Bert Bokhoven (genadeloze trendlisterner, ook in Tirol) die hier in de Speld toch veek en veel meer ruimte mag krijgen. Redactie: voer uw taak veel beter uit!!

Reageer
gravatar

Men heeft in de oudheid ooit de arena uitgevonden om de barbarij aanschouwelijk te maken. Maar dan wel veilig ingesloten in de omheining van het bouwwerk. Dat Is bij de apres-ski hut niet anders, en wees er maar blij mee..

Reageer
gravatar

Ik ben blij dat, ondanks herhaaldelijke niet al te subtiele avances vanuit die kant, ik mij verre heb kunnen houden van het schoonmoederschap in de deze familie.
Wat een onaangenaam ventje!

Reageer
gravatar

kijk maar uit! Dit kan allemaal best al gebeuren. Ik heb al vernomen dat er al bier is zonder alcohol en vrouwen zonder borsten!

gravatar

Ik ben blij dat, ondanks herhaaldelijke niet al te subtiele avances vanuit die kant, ik mij verre heb kunnen houden van het schoonmoederschap in de deze familie.
Wat een onaangenaam ventje!