YouTube: Helden Nieuws

Handbalman Rafael: ‘Mensen denken dat ik alleen maar mijn nagels laat doen’

Heemskerker reageert op critici

Voor iedere wedstrijd op het EK handbal bereidt handbalman Rafael zich tot in de puntjes voor. Uren staat hij voor de spiegel. Hij past een nieuw overhemd dat een bevriende ontwerper hem heeft toegestuurd, kiest met zorg de ideale zonnebril voor op zijn hoofd. Wanneer de camera’s straks draaien, is alleen perfectie genoeg. “Nee, jij bent een kanjer,” zegt hij zachtjes tegen zijn spiegelbeeld. Rafael is handbalman.

Vroeger was Rafael een gewone jongen uit een woonwagenkamp. Waarschijnlijk was hij op eigen kracht nooit verder gekomen dan een plek in de basis bij Real Madrid. Maar het liep anders. De hunk uit Heemskerk knoopte een relatie aan met tophandbalster Estavana Polman en is nu een lieveling van de bladen. Van de Elle tot de Grazia: iedereen wil een interview. Bovendien heeft hij tienduizenden volgers op Instagram en is hij een graag geziene gast bij gala’s en premières. Maar met de roem komt ook kritiek. Veel handbalfans zijn hem liever kwijt dan rijk. Ze noemen hem oppervlakkig, en denken dat hij alleen met Estavana is vanwege haar succes.

“Het doet pijn als mensen zo over je denken.” Het is voor het eerst dat Rafael zich openlijk uitspreekt over de vooroordelen waarmee handbalmannen te kampen krijgen. “Mensen denken dat ik alleen maar naar de winkel ga en mijn nagels laat doen. Terwijl ik heus wel mijn eigen carrière heb. Ik heb vorig jaar nota bene nog een heel seizoen op de bank gezeten bij Real Betis. Dat is gewoon een club uit de Liga BBVA, buiten de handbalwereld kent iedereen dat. Waar zijn mijn Jimmy Choo’s eigenlijk?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sylvie heeft anders haar handen al vol met de ballen van multi-miljonairs, daar moet je niet sarcastisch over doen. Ik vraag me trouwens af of de paparazzi’ die het stel, net après-sex, heeft gefotografeerd met toestemming in de slaapkamer heeft overnacht, of dat die met een telelens aan de slag is geweest.

gravatar

Het is werkelijk een conjo! grof schandaal hoe de edele sport van het voetbal ondergesneeuwd geraakt is door een media-lawine van volslagen oninteressante andere ‘sporten’, zoals korfbal , formule 1, paaldansen, darten en noem ze maar op.
Goed dat hier iemand eens de zere vinger op legt.