Neurochirurgen: handbalsters kunnen WK vergeten

Doorbraak in hersenonderzoek

Neurochirurgen van het VUmc hebben een doorbraak bereikt in hun onderzoek naar herinneringen en cognitie van handbalsters. Door bepaalde hersengebieden te stimuleren met elektroden slaagden zij erin om zeven professionele handbalspeelsters het aankomende WK handbal te laten vergeten.

De Nederlandse Handbalbond spreekt van een belangrijke ontdekking: “Ik ben vergeten wat ik wilde zeggen. Dat is pure winst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij mij rijpt allengs de gedachte dat die neurochirurgen een vreemd experiment met die meiden hebben uitgehaald. Als ze (de volley-meisjes) handballen kúnnen vergeten, welke ballen zijn ze dan nog meer vergeten? Stuiterende neuro-ballen o.a.? Vooral meisje 7 lijkt het nogal Bont gemaakt te hebben en ja; neurochirurgen hebben ook hun behoeften, al houden ze zich wetenschappelijk natuurlijk van den domme. Nietwaar Viessmann?

Reageer
gravatar

Had mevrouw Viesman maar ten minste één zo’n zaadvragend oog en droeg ze maar ten minste de helft van die lekker strakke werkpyama.

gravatar

Jammer dat het vooralsnog alleen bij handbal blijkt te werken. Aan korfbal en curling wordt nog gewerkt…

Reageer
gravatar

Veelbelovende doorbraak dit. Ik besef dat er nog een lange weg te gaan is, maar dit biedt hoop aan de generatie die ’74 en ’78 maar niet kan vergeten…

Reageer
gravatar

Die meiden zijn mij veel te lang.

Ik kan mijn voorstoelen wel omklappen en zelfs de achterbank, maar dan nog. Dus een paradijs met verlichting van mijn kilometerteller zit er gewoonweg niet in.