YouTube: Rens Kroes

Wist je dat wondvocht tjokvol voedingsstoffen en anti-oxidanten zit?

Logisch: je lichaam gebruikt het om wonden te helen!

Bye bye chiazaad en goji-bes, hallo wondvocht! Wondvocht? Die smurrie die na een dag uit je schaafwond lekt? Hallo, is dat niet vies? Nee! Karina ontdekte na een valpartij tijdens het joggen in het Vondelpark dat ze zich topfit begon te voelen door het dunne laagje vocht op te likken. “Wat een pus-rush!”, postte ze onder een foto op Instagram, waar ze haar wond trots toont op camera.

Onderzoek van health-babes-your-special-love.org toonde aan dat wondvocht tjokvol hartstikke gezonde voedingsstoffen zit. Anti-oxidanten, eiwitten en zelfs restjes bloedplaatjes. En eigenlijk is het heel logisch dat het gezond voor je is: je lichaam gebruikt het om wonden te helen!

Om even een veelgehoorde misvatting de wereld uit te helpen: wondvocht hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij de Etos heb je al een potje wondvocht voor 5 euro. Dat is dan wel het huismerk, afkomstig van de cassière. Voor een wat duurder segment, bijvoorbeeld het wondvocht van Rens Kroes, betaal je wat extra. Een flacon Rens Kroes-wondvocht kost ongeveer 16 euro. Wil je er geen geld aan uitgeven? Dan kan je altijd nog, net als Karina, je eigen wond maken door een sliding te maken over het grindpad van de buren. Verwijder wel eerst het grind uit de wond, want in grind zitten veel E-nummers.

Het leuke aan wondvocht is verder dat je het naar hartelust kunt combineren. Als je toe bent aan een carby lunch, kun je het op een rijstwafel druppelen. Als je je een beetje pips voelt is het heel verkwikkend om een paar eetlepels wondvocht door de kamillethee te roeren. Maar je kunt het natuurlijk ook straight up drinken. Wel schudden voor gebruik!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik lees anders dit soort redeneringen dagelijks in de posts van mijn Facebookvrienden. Maar dan gaat het om boerenkoolsap, zemelen, lijnzaad of iets anders goors. Wondvocht is tenminste nog lekker. Ik ben blij met deze informatie, ga er vanavond meteen werk van maken!