Rebelse man snijdt bloemen recht af

‘Fuck it’

Na de zevende keer brak er iets bij hem. Niels had een bosje bloemen gekregen om hem te bedanken voor drie jaar bestuurslidmaatschap. Toen hij met het boeket huiswaarts wilde keren, werd hem veelvuldig meegegeven dat hij ze ‘wel schuin moest afsnijden, hè’.

“Natuurlijk”, zei hij tot zeven keer toe, terwijl hij een glimlach probeerde te forceren. Thuis legde Niels de bloemen op tafel. “Fuck it”, zei hij terwijl hij een intens verzet voelde opborrelen. “Als het zo belangrijk is, waarom wáren ze dan niet al schuin afgesneden door de bloemist? Wat kan er in godsnaam gebeuren als ik de stengels récht afsnijd? En wie komt er ooit achter?”

Niels greep een broodmes en deed het.

Hij koos een passende elegante vaas uit, zette de bloemen erin, vulde de vaas met lauwwarm water dat tot twee derde van de stengels kwam, loste het zakje voeding op in een beetje lauw water, voegde daar koud water bij en goot het mengsel voorzichtig bij de bloemen. “Fucking legend”, mompelde Niels tevreden. “Rebellenkoning.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Veredelaars schijnen al jaren te werken aan een oplossing voor het nare feit dat snijbloemen schuin afgesneden moeten worden. Een nieuwe soort Agapanthus heeft volgens telers de unieke eigenschap dat hij schuin groeit, waardoor hij recht afgesneden kan worden.

Reageer
gravatar

Klein puntje van aandacht, detail zeg maar, dingetje, jeweetwel. De foto laat overduidelijk zien dat Niels zwaar gedumpt is door zijn vriendin bij een wegrestaurant. Hij zit daar met zijn eigen gekochte bosje bloemen. Duidelijk geen smaak, dus laten we het de vriendin ook niet kwalijk nemen. Tenslotte weten we dat het gebaar niet meer voldoende is in deze tijd.

Dan kan je als redactie wel er een mooi verhaal van maken, maar ergens vind ik dit best zorgelijk. Dus een beetje trots zeggen ‘Rebellenkoning’ moeten we vannacht in een ander daglicht zetten. Bij eenieder hadden de alarmbellen moeten rinkelen bij de zin: “Niels greep een broodmes en deed het.”

In het kader van verder onderzoek, zoek ik antwoord op de volgende vragen.
– Wie heeft de vriendin van Niels nog gezien?
– Wie is getuige van het contact tussen Niels en zijn vriendin of is getuige van dat er een getuige is van het contact tussen Niels en zijn vriendin?
– Wie heeft de bos bloemen verkocht aan Niels?
– Welke opleiding heeft de verkoper van dit bosje bloemen gevolgd?
– Is deze verkoper op de hoogte van de wet van Hagen-Poiseuille en de gevolgen hiervan op de opname van vloeistoffen en de niet-relevantie hiervan op het schuin afsnijden van de stelen.

Reageer
gravatar

Schuin omdat de vaten in de steel zo een groter oppervlak heeft om water op te zuigen. Het moet zelf gedaan worden omdat de vaten tijdens vervoer zonder water indrogen en dan geen water meer kunnen opnemen.

Reageer
gravatar

Ik verspil zelfs geen druppel water aan mijn bloemen. En in mijn meest rebelse bui deponeerde ik ze rechtstreeks in de kliko. De grijze wel te verstaan.

gravatar

Ik ken dat gevoel. Ik doe het omgekeerde met wortels. Geen vrolijke circulaire plakjes, maar schuin. Je snijdt wel een wortel twee keer de lengte, maar dat is het waard. De uitdaging is dan om twee wortels te gelijk te snijden. Dan heb je twee wortels wortel twee aan snijlengte. Dat is nog eens lef voor in de stamppot.

Reageer
gravatar

Anne, je bedoelt waarschijnlijk “left” maar ook dan begrijp je nog niet waar dit artikel overgaat.
Het overgaan zit hem in het recht in eigen handen nemen. Dat stamppotje is wel duidelijk wat ruimer denken aangaat namelijk een gemixte samenleving welke voorkeuren niet uitsluit.

Benny

gravatar

Ach, kijk eens aan,

Wat moet het toch heerlijk zijn om een forum gevonden te hebben waar deze helder verlichte geest voorlopig ongestoord zijn dwangneurotische hobby tot het verbeteren van anderen naar believen en volgens eigen inzichten kan voortzetten, anders dan de woonkamer waar de overige aanwezigen dr. Prietpraat compleet negeren.

Kortom, de roeping is mislukt; wellicht in een volgend leven een nieuwe kans.

gravatar

It a miracle……
Ofwel eerder genoemde Benny heeft te kampen met een meervoudige taalpersoonlijkheidsstoornis, óf
ee iets anders aande hand. Het bestaan van meerdere Benny’s werd all langer vermoed, maar dat ze zich geroepen voelen om samen één front te vormen tegen een gemeenschappelijke vijand, moet wel een novem zijn.