A.J. Olnes / Shutterstock

A.J. Olnes / Shutterstock

Onderhoudsarmoe: Paus haalt bloemen weg en laat alles betegelen

‘Geen tijd meer om de boel bij te houden’

Geen Nederlandse bloemen meer op het Sint-Pietersplein. De Paus heeft naar eigen zeggen ‘geen tijd meer om de boel bij te houden’. Hij laat daarom vanaf deze week een aantal stratenmakers alles betegelen. 

“Ik kan mijn tijd wel beter besteden dan wat bloemen bewateren. Ik ben g*dverdomme de Aardse leider van de Katholieke Kerk. Genoeg te doen”, zegt de Paus. De afwezigheid van groen maakt de tuin van de Paus wel minder klimaatvriendelijk, maar hij ‘wil toch ook nog een beetje lekker gasten kunnen ontvangen’. Zo is er nu meer plek voor wat meubilair en kan er een mooie barbecue worden gehouden. 

De Paus laat verder weten nu meteen door te willen pakken. “Nadat ik het Vaticaan heb laten betegelen, sloop ik die onderhoudsintensieve hut die erop staat. Een tuin zonder basiliek ziet er sowieso veel strakker uit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★

De laatste zin is tegenstrijdig met de voorgaande tekst. Bovendien kan het Vaticaan niet worden betegeld. Vaticaanstad wel maar dan moeten eerst alle “hutten” worden afgebroken.

Tom en Bas, die blunders nemen niet weg dat jullie idee best aardig is. Ik twijfelde tussen een of twee sterren, maar ik ben in een goede bui door de sterke reactie van de heer Steeds.

Reageer
gravatar

De tegels komen toch uit de tegefabriek uit het door en door katholieke dorp Tegelen (Limburg), bekend van de ‘passiespelen’.

Dat is heel belangrijk, omdat de paus weer een paar woorden Nederlands kan spreken: “Neerlandeze, ik dank u hartelijk voor de tegels uit Limburg. Ze sieren het Sint-Pietersplein heel mooi. Zalig Pasen.”

Daar kunnen onze katholieken weer een heel jaar trots over praten. En het houdt hen bovendien bij de les wie de baas is.

Reageer
gravatar

Betegeld is het plein al.
Nu een barbecue voor alle bezoekers tegelijk!

Als Je Zus nou eens voor brood en vis zorgt,
daar schijnt ze goed in te zijn!

(Ook wel nodig, heb je het al eens gezien?!)

Reageer