Het unisex condoom: revolutionair voorbehoedsmiddel of gewoon een plakkerig boterhamzakje?

Lage prijs stelt ook mensen met een smalle beurs in staat om beschermd geslachtsverkeer te hebben

Het is een grote rage onder mensen die wel eens seks hebben met een vreemde: het unisex condoom. Volgens bewonderaars misschien wel de belangrijkste seksuele innovatie sinds de introductie van de anticonceptiepil. De lage prijs – 40 cent voor 200 stuks – stelt ook mensen met een smalle beurs in staat om beschermd geslachtsverkeer te hebben. Kritiek is er ook: volgens sommigen is het unisex condoom gewoon een boterhamzakje.

De speculaties worden gevoed door het gegeven dat de unisex condooms in de supermarkt verkrijgbaar zijn onder de merknaam ‘boterhamzakjes’. Melle (24) uit Emmeloord zweert desondanks bij het unisex condoom: “Het is ongelooflijk cynisch dat de grote merken overgaan tot laster om de concurrentie zwart te maken. Het enkele feit dat je er de ochtend na de seks moeiteloos drie kadetjes met leverkaas in kunt stoppen om mee naar je werk te nemen, maakt het natuurlijk nog geen boterhamzakje.”

Toch zijn er ook aanwijzingen dat de unisex condooms mogelijk voor een ander doel zijn ontworpen. De fors geschapen Art (15) uit Beverwijk kocht een extra large unisex condoom bij de drogist. “Toen ik de verpakking opende, kwam het condoom me bekend voor. Vooral vanwege de felrode kleur, de plastic handvatten, en het feit dat er met grote letters ‘DIRK’ op de zijkant stond geschreven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad, die clipjes geven nogal wat gepriegel.

Sommige mensen gebruiken daarom liever aluminium condooms. Dit is op rol verkrijgbaar. Handig op maat af te scheuren. Rondom de tampeloerus wrappen en gaan. One size fits all.

Reageer
gravatar

Wel uitkijken met die dingen, itt tot die knellende dingen van de concurrentie moet je deze vastbinden met een klipje van ijzerdraad. Nou wil ik niet opscheppen, maar de klipjes zijn wel erg nauw. Ik gebruikte daarvoor de klipjes van KOMO vuilniszakken. Daar wordt het wel fors duurder van. Al met al genoeg redenen om er maar mee te stoppen.

Reageer
gravatar

Corrie doet het altijd zonder boterhamzakjes. Wel eet ze, getuige de geuren uit het gat onder haar neus en uit andere gaten, nogal veel knoflook.

Reageer