Student bedenkt oplossing voor ‘vissoep’ in oceanen

Plan moet alle vissen voor 2022 uit de wereldzeeën doen verdwijnen

De Nederlandse student Toon van Vlier heeft een ambitieus plan bedacht om een einde te maken aan de ‘vissoep’ in de oceaan. Volgens de 19-jarige bouwkundestudent moet het mogelijk zijn om voor 2022 de hele oceaan leeg te vissen.

Het concept bestaat uit 50.000 vissersboten die de oceaan op gaan met een ingenieus systeem van vishengels en stukjes oud brood. Bij een succesvolle uitvoering kunnen de wereldzeeën over zes jaar visvrij zijn, zodat er meer ruimte ontstaat voor planten en containerschepen.

Niet iedereen is enthousiast over het idee. Ecoloog Ruub Hoogwerf: “Ik ken niet alle details van dit plan, maar in het ergste geval zou het nadelige gevolgen kunnen hebben voor de biodiversiteit in de oceanen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, en waar blijft al dat spul dan? Dat komt dan zeker op land. Waar we al helemaal verstikt worden door al die bomen.en duiven. Gewoon naar planeet B sturen die troep. Mars doet goed.

Reageer
gravatar

Is dit artikel wel politiek correct?

Al een week lang is de linkse media aan het framen dat binnen korte tijd een groot deel van de dieren uitsterft. En dat wij als wereldburger hiervoor verantwoordelijk zijn.

Maar ik ben helemaal geen wereldburger. Wat kan mij het schelen wat er in één of ander Takki takki-oerwoud gebeurt.

Corrie.

Reageer
gravatar

Waarom moet er nu weer een ecoloog zijn mening spuien over dit briljante plan van de jonge technicus? Die denkt zeker dat ie overal verstand van heeft.
Graag beginnen bij Marseille Toon.

Reageer