Bron: VVD

VVD roept nu ook domme linkse dingen om de SP klein te houden

Partij rolt strategie breder uit

Al enige tijd roept de VVD bij monde van fractievoorzitter Halbe Zijlstra regelmatig domme rechtse dingen. Op die manier hoopt de partij de PVV klein te houden. De liberalen rollen die strategie nu breder uit: om de SP klein te houden, roepen ze inmiddels domme linkse dingen.

Bij RTL Late Night sprak Jeanine Hennis-Plasschaert zich gisteren al ferm uit voor het basisinkomen. “Als we nou gewoon iedereen 2000 euro per maand geven dan is er ook niemand meer arm. Dat kost de overheid misschien in het begin geld, maar dat verdienen we terug door de belastingen enorm te verhogen voor iedereen die meer dan 2000 euro per maand verdient.”

Politiek commentatoren verwachten dat de VVD een poging gaat wagen om álle andere partijen klein te houden. Ron Fresen: “Ze hebben hun pijlen al gericht op de SGP. Stef Blok citeerde laatst in een toespraak voorschriften van Leviticus. En Sander Dekker praat in ieder optreden over onderwijs, dus D66 heeft ook een probleem.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Zijlstra vanaf nu na iedere interruptie, of na een of ander zwammend verhaal ‘Voor iedere Nederlander gratis bier!‘ roept, haalt ‘ie gelijk het laatste zuchtje wind uit de zeilen bij de PvdA weg, en zien de optredens in de media van Jesse Klaver er opeens ook heel anders uit.

Bovendien wordt dan het ijskastje van Helma Neppérus ook eindelijk weer eens aangevuld, en Ton Elias krijgt een alcoholslot.

Redenen genoeg om in maart te gaan stemmen dus.

Reageer
gravatar

Hier zien we dus -empirisch aangetoond- dat de VVD streeft naar een absolute meerderheid in de Tweede kamer. Zo hoeven wetsvoorstellen niet meer in de Tweede Kamer ter stemming worden ingediend en kunnen alle naar coalitie zoekende partijen worden afgeschaft. De kiesdrempel wordt dan verhoogd naar 25%.
De PvdA wordt bedankt voor alle in het verleden verleende diensten en Prinses Amalia krijgt -zodra ze 18 jaar is- een jaarlijkse toelage van € 15.000.000,- en een Panama-constructie. Mits zij een gemaal uit VVD-kringen kiest.

Reageer