Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Koos gaat nog snel even al zijn kernwapens afsteken

‘Nu kan het nog’

Koos Ploegsma gaat de onderhandelingen van de Verenigde Naties over een wereldwijd kernwapenverbod niet afwachten. De 48-jarige inwoner van Meppel gaat volgende week al zijn kernwapens afsteken. “Nu kan het nog.”

Koos baalt van het mogelijke verbod. Hij ziet zichzelf als een verzamelaar en heeft in de loop der jaren een aardig arsenaal opgebouwd. “Ik wist niet eens dat die dingen illegaal waren. Volgens mijn buren op nummer 48 heb ik ze vooral om hen en Rusland af te schrikken, maar ik ben gewoon een liefhebber joh.”

Toen hij het nieuws hoorde, heeft Koos even overwogen om zijn arsenaal ergens te verstoppen. “Dat ging wel door me heen, maar die gedachte heb ik snel weer laten varen. Als er één organisatie in staat is om een kernwapenverbod daadkrachtig en efficiënt te handhaven, dan is het de VN wel. Ik moet er niet aan denken dat ik straks een resolutie aan mijn broek heb of blauwhelmen die halfslachtig mijn gezin proberen te beschermen tegen genocide.”

Volgende week woensdag vuurt Koos daarom al zijn kernwapens af op Denemarken. “Daar zijn de buren van nummer 48 op vakantie. Ik ga er een mooi feestje van maken. Daarna moet ik maar een nieuwe hobby zoeken. Misschien word ik vogelaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou mij dunkt! Is het niet die zelfde VN die met de zelfde ijzeren vuist naleving haar eigen Zwartepietendecreet afdwingt?

Of meer praktisch: je moet van je kernbommen af en je moet van je zwarte pieten af.. 1 + 1 =2!

gravatar

Tuurlijk wel.
Een decreet is afschuiven om iets af te schuiven terwijl “normaal” denken een schuivend normaal geacht denken altijd iets over een ander gedacht weet.

Benny

gravatar

Grappig dat Koos uit Meppel ook in Denemarken buren op nummer 48 heeft. Wat dan wel onmiddellijk de vraag doet rijzen op welk nummer Koos zelf woont. Is dat in Meppel nummer 50 en in Denemarken nummer 46? Of wellicht op beide locaties op nummer 48A?

Reageer