Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Dreigt er een nieuwe Trojaanse oorlog?

Grieken blijven paarden bouwen ondanks Russische waarschuwingen

Het lijkt alweer lang geleden: de Trojaanse oorlog. In 1184 voor Christus kwam er met de inname van Troje na tien jaar bloedvergieten een einde aan de mythische strijd. 3200 jaar later nemen de spanningen tussen Rusland en het Westen toe. Dreigt er een nieuwe Trojaanse oorlog?

“Daar moet je serieus rekening mee houden”, zegt diplomatie-deskundige Robert van de Roer. “Griekenland is al maanden bezig met het bouwen van houten paarden. Poetin heeft premier Tsipras al verschillende keren gewaarschuwd daarmee op te houden, maar daar trekt hij zich niks van aan.”

Journalist Arnold Karskens gaat nog een stapje verder: “De nieuwe Trojaanse Oorlog is allang gaande. Griekenland heeft al verschillende houten paarden in de Baltische staten en in Polen gestationeerd. Dat is een pure provocatie. Vergis je niet: Poetin is nooit vergeten dat Helena door Paris is geschaakt. Sluimerend is de Trojaanse Oorlog altijd doorgegaan.”

Volgens premier Tsipras moet er achter het hout-hippische machtsvertoon niet te veel worden gezocht: “Het is gewoon een cadeau.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Trap er niet in: het gaat niet om dat Trojaanse paard maar om die zg. kraan erachter. Dat is in werkelijkheid een BUk-lanceerinrichting. Staat ook duidelijk gericht naar het Westen!

Reageer
gravatar

Ach wat mist de redactie hier toch een kans voor open doel!! Hadden ze juist hierover de eminente prof. dr. ir. Bokhoven (tevens begenadigd trendlistener) maar aan het woord gelaten. Ook op dit gebied staat deze gigant zijn mannetje. Verder heeft de redactie gemist dat Bokhoven vorige week -zie de kranten, jaja- de nieuwe turncoach is geworden van de Nederlandse turnploeg als opvolger dhr. Fenner. Redactie: doe gewoon je huiswerk!!!!

Reageer
gravatar

Knap dat Bokhoven is ‘omgeturnd’. Als dit maar goed gaat: Bokhoven is ruim middelbaar, een dreigende midlifecrisis, de turnmeisjes zijn allemaal erg jong en lenig op de evenwichtsbalk. Is dit niet de kater op de spekjes binden? In schaaktermen: ‘ paard slaat dame, op de mat in drie zetten’.

gravatar

De gustem non discutandem. Capice? Dus geen tandem meer, maar gewoon twee losse elektrische fietsen.
Wat de foto betreft: is dit een paard met opbouw, een paard-en-wagen, of “De Ark van Noach, toeristenklasse”

gravatar

Niemand trapt meer in de truc van een houten paard. Daarom is het beter een groot plastic paard met een 3D-printer te maken en deze bij de oekraïens-russische grens te plaatsen. Dat er NAVO-militairen in zitten is ultra-geheime informatie.

Reageer
gravatar

Ik vind het een leuke reactie, maar ik begrijp er geen sodemieter van . Chinese exotische danseressen bedoel je? Of waren het medewerkers van Kota Radja aan het Groot Schavernek te Leeuwarden? Of gewoon spionnen? Verklaar je nader sluikhandelaar.