YouTube: Partij van de Arbeid (PvdA)

Asscher: ‘PvdA moet een centrumlinkse bestuurderspartij worden’

'Het is tijd voor de PvdA om te regeren!'

Na lang nadenken is hij eruit: Lodewijk Asscher wil lijsttrekker van de PvdA worden. De huidige vicepremier is ambitieus: “Ik wil de PvdA omvormen tot een centrumlinkse bestuurderspartij.”

Volgens de minister van Sociale Zaken moet de PvdA soms ook verantwoordelijkheid durven te nemen in moeilijke tijden: “Ik bewonder de ideologische passie van mannen als Kok, Bos, Cohen, en Samsom, maar je kunt alleen iets teweeg brengen als je mee regeert. Dat betekent pragmatische keuzes maken en compromissen sluiten.”

Asscher stelt dat de PvdA echter niet bang moet zijn om voor verkiezingen ferme standpunten in te nemen. “We moeten op de juiste momenten laten zien waar we staan. Om wisselgeld te hebben bij onderhandelingen, maar ook omdat je als politieke partij een smoel moet hebben. Anders stemt er geen hond op je en word je niet uitgenodigd om mee te praten.”

De vicepremier wil radicaal breken met het verleden van de partij. “We hebben te lang aan de zijlijn staan roepen. Het is tijd voor de PvdA om te regeren!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat moet een verdomd lange arm zijn, van Jeruzalem tot in Den Haag. Hopelijk gaat er niemand onderweg op staan.

gravatar

Voor het wisselgeld gaat Aschemans eerst het geld van het wachtgeld regelen. Het is toch een schande dat een coryfee – de eerste nog wel die de exhibitionistische zelfverrijkking introduceerde! – moet rondkomen van een schamel vijftal aan commissariaten a 80K per stuk per jaar, Doe er wat aan Linke Loetje! Gun die ouwe graaier een fatsoenlijk pensioen!

Reageer
gravatar

Wij willen nu eindelijk eens een zijlijnpartij worden. Bloemrijk, shockerend, weglopend als het erop aankomt. Niet meer van dat verantwoordelijke, dat is te veel gaan knellen. Leven in de brouwerij!

Reageer
gravatar

Een ding staat vast: we komen eindelijk van het tekort aan apothekers af!

Dankzij zijn apothekers uit Aleppo.
(Maar waar zijn ze toch?!)

Reageer