NOS

NOS

Samenwerking GroenLinks en PvdA van kwarrel- naar prela-status

De samenwerking tussen GroenLinks en de Partij van de Arbeid is in een volgend stadium beland. De twee partijen zaten al lang in dezelfde vriendengroep, maar lijken elkaar nu echt gevonden te hebben. Na maandenlang scharrelen werden de twee recent elkaars kwarrel en nu zit het duo dus al in de prela-fase.

Van de twee partijen is de PvdA het meest afwachtend: “Een deel van mij is bang om me te binden. Niet dat ik GroenLinks niet leuk vind, integendeel, maar ik ben gewoon bang om mezelf te veel te verliezen. Ben ik wel toe aan een rela?”

GroenLinks daarentegen zit al helemaal met zijn hoofd in de linkse wolken. “Volgens mij is wat zich tussen ons opbouwt echt voor de lange termijn, misschien wel voor altijd. Ja, ik zie ons wel samen zetels uitzoeken bij de IKEA.”

“Als we echt samen gaan, betekent dat natuurlijk niet dat ik nooit meer mag fantaseren over een avontuurtje met de SP of de Partij voor de Dieren”, vertelt GroenLinks. “Maar misschien heb ik daar dan wel helemaal geen behoefte meer aan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste meneer Steeds, voor mij was het ook een raadsel. Gelukkig heeft u het uitgezocht. Doodgewone woorden als scharrel, liefje, vriendin en verloofde schijnen door de jeugd van tegenwoordig niet meer gebruikt te worden. Maar gelukkig lijken ze niet op Engelse woorden.