Studio Speld / Feike Bergervoet & Shutterstock

Studio Speld / Feike Bergervoet & Shutterstock

Klaver en Kuiken gaan verder in love-zetel

Na het aankondigen van de gemeenschappelijke kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen, vinden Jesse Klaver (Groenlinks) en Attje Kuiken (PvdA) het tijd voor de volgende stap: na het zomerreces komen ze terug in één love-zetel.

Beide fracties stemden overweldigend voor de love-zetel, maar liefst 90% vond het een goed idee om de partijen op die manier te vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld: “Het is een schitterende verbeelding van twee partijen die als één machtsblok optreden, kusje doei.”

Er was ook kritiek. Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp zegt in een reactie: “Staatsrechtelijk gezien slaat dit nergens op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Love-zetel” hoe krijgen Kiki en Jochem dat verzonnen. Ik vraag mij daarom af of zij een gezamenlijke “liefde-bureaustoel” bezetten in de redactiezaal.
Een grapje. Moet kunnen.

Reageer
gravatar

“Deze chronische aandoeningen, ook wel vermijdbare ziekten en aandoeningen genoemd, waar bijna alle gevaccineerde kinderen en delen van de Amerikanen aan lijden, zijn onder andere auto-immuunziekten, hartaandoeningen, diabetes, astma, ADHD, artritis, kanker en natuurlijk… wacht voor het… autisme (denk aan ASS en het Syndroom van Asperger)”

Frontnieuws.

Stront – nieuws.