Bron: U.S. Mission Photo by Eric Bridiers

Emma Watson: ‘VN-chef Guterres moet een vrouw worden’

Populaire actrice doet dringend beroep op Portugees

De nieuwe secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, moet een vrouw worden. Dat betoogt actrice Emma Watson in een opiniestuk voor De Speld.

Het was een klap in het gezicht van de helft van de wereldbevolking toen bekend werd dat Guterres de nieuwe VN-chef wordt. Na decennia van grijze heren hoopte, nee rékende, de wereld op een vrouwelijke leider. Dat achter de schermen toch weer voor een man werd gekozen is een gemiste kans voor de wereld, die smacht naar vrouwelijk leiderschap.

Maar het is nog niet te laat. De benoeming van Guterres kan misschien niet worden teruggedraaid, maar de benoeming van een man wél. Namens alle vrouwen (én vele mannen) doe ik daarom een dringend beroep op hem om een geslachtsveranderende operatie te ondergaan.

Meneer Guterres, word een vrouw! Durf dat statement te maken. Laat zien dat u staat voor een progressieve en emanciperende agenda. Herstel de fout die de mannen die u kozen hebben gemaakt. De wereld zal u dankbaar zijn.

Emma Watson is actrice die onder meer in de Harry Potter-reeks speelde. Ze had daarin de rol van Hermelientje. Ook zet ze zich in voor allerlei rechten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *