Regisseur maakt rolverdeling huishouden bekend

Regisseur Maarten Timmermans (48) heeft zojuist de rolverdeling in het huishouden bekendgemaakt. De opnames starten vandaag bij hem thuis.

De hoofdrol is voor Timmermans zelf. Hij speelt een foute Amsterdamse regisseur met een midlife-crisis, een voorliefde voor vrouwen van eind twintig en een auto die hem zijn leeftijd laat vergeten. Timmermans: “Deze rol is me op het lijf geschreven. Timmermans is een charmante man met een klein hartje, die je op geheel eigen wijze voor zich wint en vragen doet stellen bij moraliteit. Bijvoorbeeld of vreemdgaan echt zo erg is in een huwelijk dat in de basis niet deugt. Een interessant karakter.”

De rol voor de wederhelft in dit huwelijk is weggelegd voor de onbekende actrice Brenda Timmermans-Coeckhap (42). “Een grote gok”, beaamt de regisseur. “Eigenlijk had ik iemand anders in gedachten voor deze rol. Hanna Verboom, Lauren Verster en Halina Reijn wilden niet, dus kwamen we uiteindelijk bij Brenda uit. We zullen zien hoe ze zich houdt op de set.”

De actrice zelf kijkt uit naar de opnames. “Ik word al jaren gecast als hetzelfde typetje, huisvrouw, maar ik heb het gevoel dat ik in dit project veel meer van mezelf kwijt kan. Ik wil niet te veel spoilers over het verhaal loslaten, maar de film draait grotendeels om de spectaculaire roofmoord op mijn man, die ik voorbereid met buurvrouw Willeke, die ook nog eens mijn minnares blijkt te zijn. Hoe leuk!”

De rolverdeling is overigens wel zeer pijnlijk voor Timmermans’ dochter Tiffany (18). Zij leek lang in de running voor een rol als dochter van het stel, maar ze werd niet gecast en zal nu een rol in een ander huishouden moeten zoeken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een zeer interessant artikel dit.
Het altijd maar aan leeftijd gebonden zijn qua voorkeur wordt zo uit de taboesfeer getrokken. Waarom zou een leeftijdsverschil met meerderjarige niet mogen… niet om genomen te worden alswel lekker gemaakt terwijl er weldegelijk van een gelijkwaardige inbreng sprake is!

Reageer