Opa werd gewoon 88 met 5 anekdotische bewijzen per dag

Mensen die zeggen dat het gebruiken van anekdotisch bewijs schadelijk is, hebben ongelijk, zegt Ruben. Zijn opa gebruikte namelijk zeker 5 anekdotische bewijzen per dag en die is gewoon 88 geworden.

“Mensen stellen zich aan. Opa had het elke dag over oma, zijn buurman en over de hond van zijn neef”, vertelt Ruben. “Hij blufte zich daarmee schaamteloos door allerlei discussies heen en hij heeft toch gewoon een heel schappelijke leeftijd bereikt. Sterker nog, hij had nog veel ouder kunnen worden als ‘ie niet elke dag een pakje sigaretten rookte.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Anekdotisch bewijs

Dit is misschien wel de meest simpele en veelgebruikte drogreden. Een anekdote wordt aangevoerd om iets te bewijzen.

Een voorbeeld:

“Er is genoeg bewijs dat God bestaat en dat hij nog steeds wonderen verricht. Vorige week nog hoorde ik over iemand die aan kanker doodging. Zijn hele familie ging naar de kerk en bad voor hem, hij werd genezen.”

http://deatheist.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=24&Itemid=18

Reageer
gravatar

Niet te vroeg stoppen met je anekdotische voorbeeld van de drogredenatie Doorprikker:
(…) hij werd genezen door een geneesmiddel waarvan de werkzaamheid was bewezen door medisch specialisten in een door de pharmaceutische industrie ondersteunt onderzoek.

gravatar

Het moet gezegd: voor iemand die 88 en al enige tijd dood is, ziet de opa van Ruben er nog patent uit. Als hij nog even doorzet haalt hij de 98 ook nog wel. Zijn geheim: opa staat op sterk water ( een combinatie van Strohrum 80 % en medicinale Vin d’Alsace 15 %).