Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Regering dreigt met gratis muziekles voor armste kinderen

‘Nee, alsjeblieft, niet de klarinet!’

De regering dreigt miljoenen euros beschikbaar te stellen zodat de armste kinderen op muziekles kunnen. Het dreigement uit de troonrede is hard aangekomen in achterstandsbuurten. “Nee, alsjeblieft, niet de klarinet!’

Damien (11) uit Lelystad is een van de gedupeerde kinderen. Hij dreigt door de kabinetsplannen straks twee keer per week op tromboneles te moeten. De kleine krullebol overweegt nu een bijbaantje te nemen om aan de gratis muzieklessen te ontsnappen. “Als ik en mijn broertjes Jacob en Mike gewoon allemaal 40 uur per week werken, dan verdient ons gezin weer modaal en kan ik blijven gamen.”

Damiens klasgenootje Tom vult aan: “Evert uit mijn klas woont in een villa met een zwembad in de tuin. Hij komt op school in broeken van G-Star en kan elk meisje krijgen. Maar op dinsdag- en donderdagmiddag, als de rest van ons gaat voetballen, moet hij naar pianoles. Dat was mijn enige troost. Maar als het aan de regering ligt kennen we straks allebei ‘Für Elise’ uit ons hoofd. Help.”

Ondanks de kritiek is het kabinet niet van plan om het voorstel te schrappen. Dat werd donderdag duidelijk toen Halbe Zijlstra op het Binnenhof het zoontje van Emile Roemer achtervolgde met een klarinet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn buurkinderen zijn inmiddels zo enthousiast aan het studeren, dat ik subsidie van de EU heb aangevraagd en gekregen om ze in Griekenland verder op te leiden!

Reageer
gravatar

Muziekles kan hele wijken ontwrichten. Onze buurt giert achteruit sinds Freek van nr 213 elke middag een half uur doedelzak studeert.
Helaas is de overbuurman van 19 inmiddels verhuisd. Dat was die gast die destijds Toar zijn vuvuzela om zijn nek heeft gevouwen,
Nu ja, alles beter dan Für Elise.

Reageer
gravatar

Het zal wel geheel naar Zuid-Afrikaanse traditie uitlopen op massa’s oranje vuvuzela’s met een sticker van een rechtse partij, die boven ‘s lands prachtwijken met een helikopter van de luchtmacht worden gedropt.

De eerste die de nieuwe single van Dré Hazes kan roeptoeteren, mag een gastoptreden bij de jarige Jostiband komen verzorgen, met Halbe Zijlstra op de eerste rij.

Reageer
gravatar

Het Janboerenfluitje is een klassiek instrument.
Buitengewoon moeilijk om onder de knie te krijgen, temeer daar het originele Janboerenfluitje gestemd dient te zijn in bes-mineur.

Het ware beter dat deze arme kinderen met een eenvoudig te bespelen en goedkoop instrument beginnen. Men zou hierbij kunnen denken aan het carillon, het draai- of kerkorgel of de highand pipes.