Aditya0635 / Shutterstock

Aditya0635 / Shutterstock

Nederlandse regering stuurt straaljageronderdelen naar Israël: ‘Zonder F-35 is verdediging tegen Gazaanse kinderen heel moeilijk’

De Nederlandse regering blijft onderdelen voor straaljagers naar Israël sturen, ondanks het feit dat dit land zich op dit moment mogelijk schuldig maakt aan oorlogsmisdaden in Gaza. “Het is ontzettend moeilijk om je zonder F35’s te verdedigen tegen Palestijnse kinderen”, legt een woordvoerder van het ministerie van Defensie uit.

“Zoals ook in NRC Handelsblad te lezen was, blijkt eens te meer dat de de F-35 een geavanceerd en complex gevechtsvliegtuig, dat veel onderhoud nodig heeft en uitstekend is in de verdediging tegen kinderen die in Gaza verblijven. De toestellen hebben steeds reparatie nodig in die verdediging – zonder onderdelen staan ze al snel aan de grond.”

De woordvoerder heeft nog wel een woord van geruststelling: “We moeten er altijd voor zorgen dat de verdediging tegen kinderen uit Gaza proportioneel blijft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Speld maakt duidelijk wat Nederland wil: Geld verdienen, heel veel geld verdienen. Wij, de Nederlanders en De Speld-lezers, moeten nu eens gaan inzien, dat er nog te weinig miljardairs in ons land zijn.

Reageer