Pechtold deelt organen met D66-vlaggetjes uit in ziekenhuis

‘Hier meneer, een long. Bent u al lid?’

Patiënten in een ziekenhuis in Den Haag werden vandaag verrast door D66-leider Alexander Pechtold. De politicus deelde organen met een D66-vlaggetje uit om de invoering van het nieuwe donorsysteem te vieren.

“Alstublieft mevrouw, namens D66 speciaal voor u een niertje.” Pechtold geeft alle patiënten een ballon, een pen én een orgaan. “Hier meneer, een long. Bent u al lid?” Het antwoord is negatief. “Oh, geef dan maar weer terug, want dan stoot uw lichaam het waarschijnlijk toch af”, grapt de goedgemutste D66-leider.

Pechtold noemt het ‘fantastisch’ dat hij mensen het perspectief kan bieden om de volgende verkiezingen nog mee te maken: “Zó veel positieve energie, dat heb ik tijdens campagnes nog niet vaak meegemaakt. Mensen reageren echt superenthousiast. Dit geeft een heel goed gevoel voor 17 maart!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er lopen in Nederland ook enkele irritante personen rond, die men een donatieverbod moet geven. Alles in dit lichaam compleet laten zonder veel te verspillen. Hier is natuurlijk weer niet over gesproken.

Reageer
gravatar

Ik ben net als D66 e.v.a. voor marktwerking in de zorg. Dus post-mortem orgaanverhuizing is prima, maar ik wil er wel poen voor zien. Dan hebben mijn nabestaanden er ook nog wat aan na het afzien (lastige gesprekken, gesloten kist).

Reageer
gravatar

Belangrijk is nu de rotte politieke appels (organen) te onderscheiden.

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/13/tweede-kamer-stemt-voor-nieuw-systeem-orgaandonatie-a1521169
– Vorige week werd in een debat duidelijk dat het CDA zich tegen het initiatiefwetsvoorstel zou keren.
– Daarmee leek een meerderheid onwaarschijnlijk, omdat alleen de fracties van D66, PvdA, SP en GroenLinks voorstander waren.
– Zeven VVD’ers stemden voor de wet: Fred Teeven, Jeroen van Wijngaarden, Ybeltje Berckmoes-Duindam, Remco Bosma, Han ten Broeke, Pieter Duisenberg en Daniël van der Ree.
– Zij hielpen Dijkstra samen met oud-VVD’er Houwers
– en Henk Krol (50Plus) aan de nipte meerderheid (75-74),
– ook doordat Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren bij de stemming ontbrak.

https://www.tweedekamer.nl/kamerleden/fracties
Aanvulling, blijkbaar ook ontbrekend: PVV, ex-PVV en de weet-ik-veel-leden

Dus rot waren in grote lijnen:
– ggggristenen,
– islamofascisten,
– Nederfascisten,
– dierenliefhebbers(!)
– niet zo heldere liberalen.

Reageer
gravatar

Hulde Pia & D66!

Misschien eindelijk de lamlendigheid en het egoisme voorbij, en wat het belangrijkste is: meer donoren.
In veel landen is al lang bewezen dat het helpt.

Laten de ‘verongelijkte’ zeurneuzen zich nou eindelijk eens realiseren
– dat ze nog steeds alle keuzes hebben
– hoe belangrijk dit is
– dat de voorgaande manier van vele jaren werving niet gewerkt heeft
– niet alleen aan zichzelf denken
– en zien dat zelfs hiermee we er nog lang niet zijn.

Een voorbeeld voor ons bewijst dat alles al sinds jaren: Belgie.
http://www.demorgen.be/wetenschap/belgie-wereldwijd-koploper-voor-orgaandonatie-bdf4390d

Laten we hopen dat niet een stel ggggristenen, islamofascisten, dierenliefhebbers(!) of niet zo heldere liberalen dit feest gaan verpesten in de eerstekamer!

Reageer
gravatar

Ik ben voor de gekozen burgemeester. Gelukkig kon ik Thom de Graaf kiezen. Ik ben voor het referendum. Gelukkig is D66 dat met de PVV eens zodat ik daar niet op hoef te stemmen.
Hulde voor de D66 Kleuterjuf en haar opportunisten! Slapp lekker verder

gravatar

Als je hier serieus doet, of als je doorslaat in je sarcasme, dan wordt je uitgelachen. Rot hè. Achter je rug. Het is gemeen, ik weet het, en het slappt helemaal niet lekker, maar ja.

gravatar

Vanaf nu ga ik standaard uw kinderen injecteren tegen enge ziektes als de Jamaicaanse Griep. Als u dat niet Wilt, moet u dat niet Wilt, kunt u hiervoor een formulier invullen dat is af te halen bij de balie van ons kantoor op Ameland.

Reageer
gravatar

De volgende stap is dat u op 17 maart automatisch op D66 stemt, tenzij u aangeeft dit niet te willen of het aan familie of anderen overlaat of u wel of niet op D66 stemt.

Reageer
gravatar

Ik las dat meneer Frank Wassenberg van de Partij voor de DIEREN door het eten van een broodje lever de stemming gemist heeft.

‘Ach, ik had honger, en dat beest was toch al dood!’

Zo zie je maar, hihi.

Reageer
gravatar

Ooit, jaren geleden, als nieuwslezeres wellicht. Maar nu nog, als gepokte D66 apparatsjik?
Wordt het niet tijd voor een bezoekje aan PEARL?

gravatar

Ben niet zo D’66- minded, maar in dit gevallen ik toch wel met ze eens dat het goed idee is om de laksheid van het steeds maar weer niet invullen van je donorcodicil maar eens een keer aflopen moet zijn.

Of beter gezegd, de gevolgen daarvan.

Reageer
gravatar

Dat is de Tijdgeest van Alex Pechtolg: van orgaan-donor naar orgasme-donor; il n’y a qu’un pas. Ach ja, het zijn nu eenmaal oude rukkers bij D66.

gravatar

Pechtold geeft hier een nieuwe betekenis aan de (in de Tweede Kamer gebruikelijke) uitdrukking: “Iemands nieren proeven”. Men bedoelt daar doorgaans mee: iemand het bloed onder de nagels vandaan te halen, hetzij door vileine suggesties, hetzij door het verstrekken van bewust onjuiste informatie.

gravatar

D66 weer met z’n Nederlandse probleempjes. Geef liever je organen aan Hillary, anders zitten we straks met die haartransplanteur opgescheept.