Bron: Flickr - dvidshub

Op 11 september rouwen we, op 12 september vieren we de War on Terror

'Hoera!'

Gisteren hingen alle vlaggen in de Verenigde Staten halfstok. Vandaag is het tijd voor feest: de beschaafde wereld viert de War on Terror.

Het thema van dit jaar is ‘Geef de oorlog door’. De Amerikaanse Judy Lodge (39) neemt haar kinderen mee naar een War on Terror-festival in Kansas. “Op 12 september vieren we dat we vijftien jaar geleden de oorlog tegen terroristen ontketenden. Sindsdien leven we in continue angst. Dat moeten we niet vergeten. Oorlog is niet vanzelfsprekend. Hoera!”

Kid Rock is dit jaar ambassadeur van de War on Terror. Hij vliegt in een helikopter over Afghanistan en Irak om met eigen ogen te zien wat Amerikaanse inmenging precies betekent voor de regio. “Super vet om een keer in een helikopter te zitten”, liet hij achteraf weten. “Maar ik sta liever op de grond. Laat mij maar zingen en de paranoia over moslims voeden.”

Ook in Nederland zijn er festiviteiten. Kinderen laten drones opgaan met een wens eraan. De 8-jarige Jordy heeft gewenst dat Nederland nog heel veel jaren kritiekloos achter de Verenigde Staten aan blijft lopen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Blijf het toch elk jaar weer een mooi evenement vinden, die brandende flatgebouwen en daarna die grote stofwolk. Waarom kunnen we dat soort evenementen nou niet organiseren in Nederland.

Reageer
gravatar

Drones met een bom en een briefje eraan?
Wat een heerlijk kindvriendelijk idee!

Als de kindjes het briefje aan opa richten, dan zorgt die er wel voor dat de bom op de juiste Mo landt.

Reageer
gravatar

Op 11 september 2016 werd Hillary Clinton publiekelijk onwel, op 12 september wenste Donald Trump haar publiekelijk beterschap. Politiek verbroedert! Laten we dat vieren.

Reageer
gravatar

en dit dus in mei:
1 mei: mijn trouwdag waar ik getrouwd ben met iemand!
2 mei wordt dan Bin Laden memorial day?
3 mei: snipperdag
4 mei: dodenherdenking
5 mei: 5 mei

Reageer