Felle Buma: ‘CDA gaat ‘t ietsje anders doen dan dit kabinet’

Partij spreekt zich keihard uit voor marginale aanpassingen

Met een ronkende speech heeft Sybrand van Haersma Buma de plannen van het CDA voor de komende verkiezingen gepresenteerd. De lijsttrekker zei dat Nederland erop mag rekenen dat hij het hier en daar iets anders zal doen dan het huidige kabinet.

“Het kabinet-Rutte II moet plaatsmaken”, verklaarde Buma bij de presentatie van het verkiezingsprogramma ‘Enkele voetnoten bij Rutte II’. “Het is tijd voor een fatsoenlijk middenkabinet dat niet wegloopt voor noodzakelijke maatregelen. Met het CDA erin, eventueel onder premier Rutte.”

Volgens Buma moet er een muffe wind waaien door het Binnenhof: “De afgelopen jaren is er degelijk beleid gemaakt en stabiel geregeerd. Dan kun je als oppositiepartij wel met alle voorstellen mee stemmen, maar op een gegeven moment moet je de grens trekken en zeggen: ‘Ja dit is ongeveer wat wij ook in gedachten hadden’. Het CDA doet dat nu klip en klaar.”

Buma waarschuwt VVD en PvdA: “Nederland is toe aan geringe verandering. Het is een gotspe dat er op detailniveau af en toe andere keuzes worden gemaakt dan dat wij zouden doen. Dat pikken we niet langer! Of nou ja, dat pikken we als CDA waarschijnlijk nog vier jaar, maar daarna moeten we echt nog eens met z’n allen rond de tafel en er nog even goed en constructief naar kijken.”

De speech zet de toon voor de campagne van het CDA, waarin Buma zegt zich keihard uit te zullen spreken voor een aantal marginale aanpassingen van het huidige kabinetsbeleid: “Het is nu eenmaal campagnetijd, dan mag het wat feller. Natuurlijk zijn wij straks bereid om met iedereen te praten, zeker met VVD en PvdA want die partijen liggen ons wel, maar nu is het hard tegen halfzacht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je écht iets mufs wil ruiken, woon dan gewoon eens een ledenvergadering van het CDA bij. De muffe lucht die bij binnenkomst de neusgaten binnendringt, komt van de vele agrarische lobbygroepen, o.a. LTO en vermogende veeboeren die -in ruil voor EU-subsidie- de kleigrond aan hun klompen gratis mee naar binnen nemen.

gravatar

Wis en drie! Het CDA tapt uit een duidelijk ander vaatje! De heer Buma mag dan geen katholiek zijn, maar hij brengt het CDA-geluid wel duidelijk voor het voetlicht.

Reageer