Ben bestelt vaasje bier, ontdekt oud-Griekse amfora

2500 jaar oud aardewerk op terras Enkhuizen

Toen Ben Vlaar (24) vanmiddag met zijn vriendin een terrasje pakte, had hij nooit verwacht dat hij thuis zou komen met een archeologisch pronkstuk. De Enkhuizenaar bestelde een vaasje bier, maar bij het serveren bleek het goudgele goedje in een originele klassieke amfora te zitten. “Ik had het eerst niet door, dus ik nam een slok en het proefde zanderig,” openbaart Vlaar: “Ik wilde er dus eerst over klagen, maar toen zag ik dat het zo’n oud ding was en dacht ik van ‘nou, dat zal wel wat waard zijn!’” Dat was juist. Na taxatie bleek de kruik 2500 jaar oud en meer dan 30 duizend euro waard. Ben gaat er naar eigen zeggen ‘mooi mee te pilsen, denk’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben kreeg er helemaal geen biertje in geserveerd. Hij heeft het meegenomen uit de kast tegenover de plee. Die was namelijk open blijven staan.

Maar ja, dat is natuurlijk niet grappig.

Reageer
gravatar

Doe er je voordeel mee, Ben. Nu het nog kan.

Als onze vrienden van de Partij Voor de Vrijheid hun kans schoon zien, zal het snel afgelopen zijn met dit soort oplettende vondsten door cultureel onderlegde Nederlanders.

Al die buitenlandse artefacten gaan dan linea recta de brandstapel op.

Tokkie.

Reageer
gravatar

Ja hallo, Als ik een vaasje bier ? bestel, en ik betaal daar gewoon voor, dan is het mijn vaasje bier. Ik hoef bij dergelijke bestellingen nooit akkoord te gaan met algemene voorwaarden ofzo. Er staat nergens dat ik het vaasje weer terug moet geven.

gravatar

Doe er je voordeel mee, Ben. Nu het nog kan.

Als onze vrienden van de Partij Voor de Vrijheid hun kans schoon zien, zal het snel afgelopen zijn met dit soort oplettende vondsten door cultureel onderlegde Nederlanders.

Al die buitenlandse artefacten gaan dan linea recta de brandstapel op.

Tokkie.

gravatar

Dacht ik met verbazing eindelijk een leuk bericht van Corrie van Hiernaast te lezen, blijkt het Tokkie van Hiernaast. Jammer Corrie, je na-apers zijn leuker dan jou.