John (24) ontroerd door nummer van Haddaway in supermarkt

‘Prachtig dat ze 'What is Love' draaien!’

“Ik liep richting het vriesvak toen de muziek me raakte als een jutezak vol zoete aardappels. Het bleek Haddaway te zijn, met het nummer What is Love.” John uit Schalkhaar kon zijn tranen in eerste instantie bedwingen toen hij de stem van de performer uit Duitsland door zijn lokale supermarkt hoorde klinken.

“Uiteindelijk kwamen ze toch hoor, de waterlanders. Van ontroering én van dankbaarheid. Ik vond het zo’n ongelofelijk mooi gebaar van Albert Heijn om zo’n prachtig stuk muziek te draaien in hun etablissement. Ook heel moedig eigenlijk: om de kunst zoveel ruimte te geven in een plek die toch vooral om consumentisme draait.”

Als een zoutpilaar luisterde John het stuk van 4.29 minuut af, zijn ogen gefixeerd op een luxe zak pindasoep, terugdenkende aan zijn vakantieliefde Kristel. “Toen de laatste klanken klonken, kon ik me emotioneel herpakken en liep ik door naar het vriesvak. De inmiddels toegesnelde veiligheidsmedewerker vroeg me of het wel goed me ging. Ik lachte en zei: Goed? Ik voel me een nieuw mens! Dus ja, Albert Heijn: bedankt!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En wat hartverwarmend dat John zijn tranenverhaal met ons wil delen. Zo authentiek. Van zulke lieden wordt ons land groot. What is love? Nou, John dus!

Reageer
gravatar

Persoonlijk waardeer ik de actrice Anne Hathaway meer dan de popgroep Haddaway, maar dat is natuurlijk primair een kwestie van smaak: degustem non discutandem. Maar toegegeven moet worden dat vaste AH-klanten budgettair beter voor zichzelf hebben gezorgd dan voedselbank-afhankelijken. Een simpel voorbeeld: met niet meer dan 12 bezoekjes aan het Concertgebouw hebben AH-cliënten per jaar al meer overheidssubsidie opgestreken dan uitkeringsafhankelijken.
Neem nou ook “belastingvoordeel”, belastingontwijkende miljonairs krijgen meer belastinggeld terug dan zij ooit hebben betaald, met een Panamahoedje lekker luieren in de offshore. Zo doe je dat; het is alleen jammer dat modalen en sub-modalen deze techniek niet beheersen. Tja, onderwijs in die richting is alleen selectief toegankelijk.

Reageer
gravatar

Wanneer je je als minder daadkrachtige richt op de producten bij Albert Hein die met een 35%-sticker zijn afgeprijsd kun je ook een AH-erlebnis ondervinden. Je moet er wel rekening mee houden dat je af en toe een diarree te pakken hebt.