Deze week in Je Zal Het Maar Hebben: democratofoben

'Ik word ontzettend angstig van onafhankelijke berichtgeving'

In een nieuwe aflevering van Je Zal Het Maar Hebben duikt presentator Tim Hofman in het leven van democratofoben Mehmet (34) en Stefan (25).

Op het eerste gezicht lijkt alles normaal aan de Turkse Nederlander Mehmet. Toch lijdt hij aan een ernstige vorm van democratofobie: “Ik word ontzettend angstig van onafhankelijke berichtgeving. Zo durf ik bijna de deur niet uit, bang om tegen een krantenkiosk met meerdere kranten aan te lopen. Gelukkig kan ik hier thuis alleen de Turkse staatstelevisie ontvangen. Hier ben ik veilig en hoef ik niet bang te zijn voor een functionerende rechtsstaat.”

Ook durft Mehmet de deur niet meer open te doen: “Vroeger had ik die angst niet. Maar een paar jaar geleden stond er ineens iemand voor de deur met een flyer van de SP. Die heb ik toen volledig in elkaar getimmerd. Wie aan de machtshebbers komt, komt aan mij.” Hofman hoort het verhaal met begrip aan. Toch is het straks zijn taak om Mehmet ervan te overtuigen om de confrontatie aan te gaan met zijn fobie: Mehmet moet gaan stemmen, op een oppositiepartij.

Dan is er Stefan, hij heeft sinds zijn geboorte een obsessie met referenda en een hartgrondige hekel aan de bestuurlijke elite. De ingetogen jongen zegt dat hij een democraat in hart en nieren is. Hofman probeert Stefan uit te leggen dat zijn fobie eigenlijk een frontale aanval op de parlementaire democratie is, maar het mag niet baten. Stefan begint te schreeuwen dat Hofman zelf een elitaire anti-democraat is. De situatie escaleert als de presentator zegt dat democratie een rechtsstaat nodig heeft en niet zomaar de ongeremde wil van meerderheid kan volgen. ‘Zij verloochenen het volk, laffe hond!’ roept Stefan. En dan gaat het beeld op zwart.

Na de uitzending heeft Stefan de website www.timhofmanvolksvijandnummer1.org opgericht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zegt het simpele kritiekloze wereldbeeld van geloof in 1 partij en 1 machthebber als plaatsvervanger van 1 almacht iets over het IQ?

Gefeliciteerd met jullie score, Turken!

Reageer
gravatar

Met anderhalf miljoen Turken in Nederland moet het gemeenschappelijke IQ toch wel boven de 80 komen? Ein (1) Volk, ein (1) Reich, ein (1) Führer was toch in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw een geheide succesformule. En Zijne Soennitische Heiligheid E****** heeft toch -zelf- al meerdere malen zijn sympathieën voor deze maatschappij- constructie duidelijk gemaakt?

gravatar

“Gaat u rustig slapen, de regering waakt over u.” Dit zei de Nederlandse minister-president Hendrik Colijn in een radio-uitzending tegen de Nederlandse bevolking, vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in 1940.

Minister-president Rutte van de VVD is te vergelijken met Hendrik Colijn (dat zwijn).

Hij kijkt ook de andere kant op terwijl ondertussen onze joods-christelijke cultuur bedreigt wordt door klikTurken.

Corrie.

gravatar

Het voordeel van Mehmet’s dubbele paspoort is dat hij tig-maal per jaar naar het door Erdogan geschapen Beloofde Land kan, hetzij op doorreis naar de snel ontwikkelende Aszat-democratie in Syrië, of op audiëntie bij de Vader aller Klikturken hetzij op theevisite bij zijn geloofsgenoten van I.S.
En dat alles met behoud van halal-uitkering in haram Nederland. Wir schaffen das, in enger Zusammenarbeit.

Reageer
gravatar

Ik vind het persoonlijk erg intressant dat in Turkije gestemd kan worden op varkens om te regeren. Nog intressanter is dat een van die varkens nu het land regeerd.

Reageer