Bron Pexels - Karolina CC BY

Lees hier de bevestiging van iets wat je al vindt!

Laaf jezelf aan je eigen gelijk

Je roept het al jaren en je bent ervan overtuigd. Goed nieuws: je hebt gelijk! Lees snel verder en voel je zelfvertrouwen groeien, terwijl je mening bevestigd wordt.

Socioloog Bram Goedebuur van de VU deed vijf jaar lang onderzoek naar het onderwerp: “De lezer heeft volstrekt gelijk. De jongste cijfers bevestigen dat ook. We hebben een enquête gehouden onder 20.000 mensen en hun bevindingen komen precies overeen met het voorgevoel van de lezer. Alle mensen op internet die iets anders beweren, hebben het gewoon bij het verkeerde eind. Dat is gewoon zo.”

Voor jou komt het bericht niet als een verrassing. Volgens Goedebuur ben jij een van de weinigen die het probleem in de afgelopen jaren op waarde heeft geschat: “De meeste politici hebben ten onrechte gedacht dat het wel los zou lopen. Nu blijkt dus dat dit een grote inschattingsfout was. Ze hadden naar de lezer moeten luisteren.”

Het is niet voor het eerst dat je visie blijkt te kloppen. Eerder had je al gelijk in de discussie over de Hedwigepolder en het vluchtelingendebat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het wel heel opportunistisch om gelijk maar iedere lezer gelijk te geven. Ik lees regelmatig iets waarvan ik denk, daar ben ik het niet mee eens. Maar als mijn buurman datzelfde leest hebben we nu ineens allebei gelijk!

Voortaan dient iedereen een persoonlijke krant te ontvangen met alleen nieuws wat aansluit bij de feiten die men eigenlijk al weet danwel voor waar aanneemt.

Reageer
gravatar

Ik weet al jaren dat dit de succesformule is van De Telegraaf, daarmee aansluitend op behoefte van haar vele lezers.

Heerlijk om dat bevestigd te zien; daarom lees ik De Speld

gravatar

Al jaren is mijn levensmotto dat het leven uit 2 regels bestaat.
1- Ik heb altijd gelijk.
2- Zo niet, dan treedt automatisch regel 1 in werking.

Werkt perf

Reageer