Erdogan: ‘De democratie is hersteld, zodat ik die weer zélf kan afbreken’

Ontmantelen democratie geen taak van het leger

President Recep Tayyip Erdoğan is blij dat de democratie in Turkije is hersteld, zodat hij die weer zélf om zeep kan helpen. In een tv-toespraak noemde hij het belangrijk dat de teloorgang van de democratische rechtsstaat wordt verricht door iemand die is gekozen door het volk.

“Het is niet aan het leger om de kwetsbare democratie, die zo zorgvuldig is opgebouwd in Turkije, af te breken”, aldus een bevlogen Erdoğan. “Het oppakken van politieke tegenstanders, het monddood maken van kritische media en het invoeren van een op machtswellust gebaseerd presidentieel stelsel is voorbehouden aan rechtstreeks gekozen volksvertegenwoordigers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sinds wanneer hebben de journalisten eigen mening in hun artiekel? Let op de tekst ‘…zodat hij zelf de zeep in kan helpen…’!! Ik vind dit een suggestive en gevaarlijke journalistiek en van een straat niveau! Ik noem dat niet eens een jpurnalist! De journalist moet met feiten komen en niet met eigen oordeel en mening. Iemand op deze manier een nieuws brengt is alleen bezig om een nieuws zelf te maken en niet de juiste informatie objectief mogelijk doorgeeft!! Kwaliteit van Speld is dus best slecht als ze nieuws op deze manier brengen!!

Reageer
gravatar

De democratie gepropageerd door Politiek Correct Nederland is te vergelijken met die van de Weimar-republiek. Volgens de PCN hebben ongewenste partijen het recht ongestoord hun verderfelijke ideeën te spuien.

PC Willem van hierboven is daar een treffend voorbeeld van,

Corrie.

Reageer
gravatar

U bedoelt toch niet dat de Speld het IP-adres of het e-mailadres van Corrie en anderen die E. “beledigen” aan de turkse overheid verkoopt ? Want dan moet ik mijn vakantie naar Antalya dringend annuleren.

gravatar

Ben je mal Silly,

CvH, evenals Koffiepraat en nog een paar anderen zijn de denkbeeldige vriendjes van de auteur, die daarmee veelvuldig op z’n eigen artikeltjes reageert. Een vorm van schizofrenie, gecombineerd met de roep om aandacht als het ware.

Andere reacteurs noemen ‘m dan ook regelmatig “Pik”, “Hoer” of “Trol”, maar veruit het beste is om er niet op te reageren.

gravatar

Je meent het… Straks gaat De Speld beweren dat Erdogan zelf achter de coup zit. Stel je voor zeg. En dan zou de vergelijking met de Nacht vd Lange Messen in 1934 niet misstaan. Dat zou een barbaarse vergelijking zijn. Nee, ik geloof niks van De Speld.

Reageer
gravatar

En gelukkig heeft hij de Rijksdag niet in brand gestoken, zodat onnozele nederlandse toeristen niet hoeven te vrezen als dader te worden aangemerkt.

gravatar

Het zou mij niet verbazen wanneer geitenneuker Erdoğan de coupe, om nog meer macht naar zich toe te trekken, zelf in scene heeft gezet . Opvallend is dat zoveel klikturken in Nederland de straat opgingen om te demonstreren. Alsof het om een leider van hun land gaat.

Zo zie je maar weer dat Turken die in Nederland wonen geen echte Nederlanders zijn.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik vind dat mensen met de naam Corrie niet in de 21 eeuw thuis horen. Waar is professor Barabas?

gravatar

Jeetje Corrie 😀 zijn die ooms en tantes van je die in een ander land wonen geen Nederlanders meer?

gravatar

Willem (van hierboven) is het levende bewijs dat politiek correct Nederland niet meer in staat is eigen normen te hanteren, die komen allemaal prefab uit Den Haag. Of hij anticipeert op de machtsovername vanuit Ankara. Discrimineren mág, néé moet zelfs, maar alleen autochtonen die kritiek hebben op Soennieten die hier kwartier maken voor de blijde intocht van Recep Tayyip als wettig gekozen president van bekeerd Nederland Op 1 mei 1940 waren er ook nog Nederlanders die geloofden in de goede wil van Oom Adolf; l’histoire se répète. Onze Willem (van hierboven) zit in de voorhoede, van DENK, waarschijnlijk.

gravatar

De democratie gepropageerd door Politiek Correct Nederland is te vergelijken met die van de Weimar-republiek. Volgens de PCN hebben ongewenste partijen het recht ongestoord hun verderfelijke ideeën te spuien.

PC Willem van hierboven is daar een treffend voorbeeld van,

Corrie.

gravatar

Hoe bedoelt u? Na opnieuw invoeren van de doodstraf en het ontslaan van 2745 rechters nog steeds willen toetreden tot de EU kan alleen maar grappig bedoeld zijn. Toch?

gravatar

Het moge duidelijk zijn dat die rechters iets hebben gedaan wat in dat land niet mag, E-Man stond volledig in zijn recht