Bron Flickr - Fibonacci Blue CC BY

Komkommernieuwtjes: reuring over politiegeweld en opmerkelijke bankencrisis

Racisme-gerelateerd geweld trekt veel bekijks onder buurtbewoners

Het is weer komkommertijd. De talkshows liggen stil, de Tweede Kamer is met reces, de Europese Unie staat op omvallen en de scholen hebben vakantie. Wij houden je op de hoogte van de opmerkelijkste komkommernieuwtjes.

Hier is het misschien zomers warm, maar in Amerika raakten de gemoederen de afgelopen dagen wel heel erg verhit. In het Amerikaanse Dallas kregen vijf politieagenten de schrik van hun leven toen ze werden doodgeschoten tijdens een demonstratie tegen politiegeweld. De escalatie van racisme-gerelateerde spanningen trok veel bekijks. Onder buurtbewoners is de schietpartij het gesprek van de dag.

Dan: het Euraziatische werelddeeltje Europa staat op de rand van een wel heel bijzondere financiële afgrond. In het zonnige Italië staan een paar banken op het punt om te vallen, en dat zou het Europese bankensysteem wel eens behoorlijk kunnen doen wankelen. Dat wordt dus weer nagelbijten voor 500 miljoen consumenten. Spannend!

Een opmerkelijk bericht uit Engeland. Daar is een 59-jarige vrouw uit het zuiden van het land vandaag benoemd tot nieuwe minister-president. De vrouw volgt haar landgenoot David Cameron op, die opstapte nadat hij per abuis zijn land heeft teruggetrokken uit de Europese Unie. Als dat maar goed afloopt!

In een Zwitserse dierentuin is een jong olifantje geboren. Tijdens de geboorte van de kleine Jumbo kwamen 54 dierentuinbezoekers om het leven door een gifgasaanval. Het dier weegt 90 kilo. Moeder en kind maken het goed.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *