Kat gesignaleerd in Zeewolde

Dier mogelijk giftig

In een binnentuin van een woonblok in Zeewolde hebben verschillende bewoners afgelopen week een kat gezien. De politie kan de waarnemingen niet bevestigen.

Nicole Dijkman (42) twijfelt niet aan wat ze gezien heeft. “Het was honderd procent zeker een kat. Een grijze met een paar witte vlekken. Hij liep heel rustig en leek me in goede gezondheid. Af en toe sloeg hij met zijn pootje naar insecten.” Volgens Dijkman had de kat een halsband om. “Met een belletje, heel bijzonder.”

De politie krijgt in Nederland vaker dit soort meldingen, maar er is nog nooit vastgesteld dat het daadwerkelijk een kat betreft. Politiewoordvoerder Gijs van der Velden neemt de berichten niettemin serieus. “Het zou natuurlijk kunnen gaan om een grap van een buurtbewoner, maar in dit stadium houden we er rekening mee dat het echt om een kat gaat.”

Van der Velden adviseert bewoners om geen pogingen te ondernemen om de kat te vangen. “Mensen kunnen het best 112 bellen als ze het dier denken te zien. Zelf in actie komen kan gevaarlijk zijn. We weten bijvoorbeeld niet of de kat giftig is.”

Bioloog Jaap Steijn kan zijn enthousiasme nauwelijks bedwingen. “Als dit toch eens waar is. Een kat in Nederland, zou ik dat nog mogen meemaken?” Steijn sluit zich aan bij het advies van de politie om te kat niet zelf te benaderen. “Katten kunnen heel eigenzinnig zijn. Voor je het weet, loop je een schram op. En wie weet wat voor ziektes zo’n dier met zich meedraagt.”

De politie heeft de kat voorlopig ‘Stefan’ genoemd, omdat nog niet bekend is of het een mannetje of een vrouwtje is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is al eens eerder een hoax geweest, destijds compleet met schoolspullen voor kinderen en bijpassende muziek, in 1974 om precies te zijn.

Komkommertijd dus; hierbij de muziek opdat je zelf kunt zien dat het toch, al met al, niet wéér net zo uit de hand moet lopen als in ’74.. wil niet met modder gooien maar toch; als afschrikwekkend voorbeeld van wat er kán gebeuren:

http://youtu.be/OBGvmEOLLr0

Reageer
gravatar

Wat een muizenissen om een kater. Waarschijnlijk had die mevrouw Nicole Dijkman de avond tevoren opgelopen toen ze in de kroeg als een kat op het spek gebonden was.

Reageer
gravatar

Ik houd het erop dat we met kattenkwaad van doen hebben.

Een oude tip uit mijn grootmoeders tijd:
Willen de bewoners van het woonblok in Zeewolde echter zekerheid, dan raad ik hun aan een pot hete brij op de binnenplaats te zetten. Als het beest er om heen draait, is het bijna zeker dat ze met een kat van doen hebben.

Reageer
gravatar

Lieve oma,

Ik heb de indruk dat de betreffende bewoners de kat de bel willen aanbinden, maar nu bezig zijn hem uit de boom te kijken. In feite maakt het niet uit of je door een kat of een hond wordt gebeten. Ja toch? Als ze maar zorgen dat ze hem niet in hun gordijnen jagen, want dan zijn ze in de aap gelogeerd.

Ik heb ook nog een oude tip van mijn grootvader:
Willen de bewoners weten of de kat vertrokken is, dan zetten ze een tafel in het midden van hun binnenplaats. Als daar muizen op gaan dansen is de kat van honk.

gravatar

Lieve oma,

Ik heb de indruk dat de betreffende bewoners de kat de bel willen aanbinden, maar nu bezig zijn hem uit de boom te kijken. In feite maakt het niet uit of je door een kat of een hond wordt gebeten. Ja toch? Als ze maar zorgen dat ze hem niet in hun gordijnen jagen, want dan zijn ze in de aap gelogeerd.

Ik heb ook nog een oude tip van mijn grootvader:
Willen de bewoners w*ten of de kat vertrokken is, dan zetten ze een tafel in het midden van hun binnenplaats. Als daar muizen op gaan dansen is de kat van honk.

gravatar

Er zijn in ons land totaal 8,347 miljoen poesjes. Een flink aantal heeft een ringetje en een heel enkele een belletje, maar een bandje? Waar zou dat omheen moeten?

Overigens, als je aan een poesje niet kunt zien dat het een poesje is, moet je toch blind zijn of nog puber en dan kun je toch altijd nog voelen.

Voor pubers:
Een poesje kan men het beste in het donker knijpen. Maar doe het niet te hard, want dan wordt het poesje katterig.

Reageer
gravatar

Beste Oom,

U heeft gelijk. Men kan bij het knijpen van een poesje niet voorzichtig genoeg zijn. Ik heb er bloed aan mijn wijsvinger van gekregen. Zeer gevoelig poesje, want ik kneep nog geeneens.

gravatar

De foto is wat onduidelijk, dit is een paar jaar geleden ook al eens gebeurd met de foto van een panter. Zo te zien heeft het beest in ieder geval geen laarsjes aan, dus 1 mogelijke verschijningsvorm kan alvast worden geschrapt…

Reageer
gravatar

Bij een gestrand dier hoort volgens het protocol toch minstens Pieterburen op de hoogte gesteld te worden.

Reageer
gravatar

Waarom is het dier niet Johanna II genoemd?

gravatar

Proberen te vangen wordt afgeraden: logisch, voor je ‘t weet sta je als katvanger te boek, probeer van zo’n reputatie maar eens af te komen…

gravatar

Ik geloof het wel; ik heb ook meteen trek in een stukje vlees.
Ik heb hier in het schemer een hond zien lopen en heb ook hiervan alvast wat recepten bij de hand (mocht ik geen katvanger zijn vandaag):
http://www.youtube.com/user/cookingwithdog

Wie er nu nog met een lege maag naar bed gaat is of op dieet of overgevoelig; of gewoon te traag om een kat of hond te vangen…

gravatar

En de klimaatsceptici maar bij hoog en laag beweren dat er geen opwarming van de aarde plaatsvindt! DIt is toch een overduidelijkk bewijs van het tegendeel!

Reageer
gravatar

De naam is niet juist. Ik heb de kat met handschoenen aan beetgepakt en gekeken, het is een vrouwtje … en volgens eigen zeggen heet ze Silver!

Reageer
gravatar

Lekker, lapjes kat. Zojuist dat vlooientheater van zijn/haar reisvriendjes ontdaan en hangt nu tot z’n nek te onttaaien. Wat jij Annie, Chileentje erbij vanavond?

gravatar

jullie willen toch niet serieus die laatste kat in de pan kwakken of op de BBQ smijten? Dan kunnen we nooit meer van die schatjes genieten ….

gravatar

Die van mij ook, marineren in wijn scheelt echt, insmeren met mosterd: een aanrader!!
Daarna trek je nog een pak wijn open om te drinken en laat de zomeravond maar komen, of halverwege zijn.
Curiosity killed the cat zeggen ze vaak, maar dit keer was het toch echt Annie zelluf!
Ik neem er nog een pak wijn bij, Gluhwein made in Taiwan, dat klinkt exclusief en maakt nieuwsgierig maar Gluhwein is vast Engels voor grill- en bbq wijn.
Of is dat dom van me?

gravatar

Haal dat citaat van Jaap Steijn (“Als dit toch eens waar is. Een kat in Nederland, zou ik dat nog mogen meemaken?”) er uit en het is een geweldig bericht.

Reageer
gravatar

Hooiberg, zit nou niet zo te katten tegen Jaap. Hij is gewoon voor kat grote vergeten te vermelden. Dat kan zelfs de beste wel eens gebeuren.

gravatar

De kat of huiskat (Felis catus) is een van de oudste huisdieren van de mens. De gedomesticeerde kat behoort tot de familie der katachtigen (Felidae). De oude soortnaam was Felis domesticus, tegenwoordig is deze vervangen door Felis catus. Eind 2009 waren in Nederland ongeveer 3,6 miljoen katten aanwezig.

Reageer
gravatar

Gijsbert,

Hoe die gasten heten,
wil ik niet weten,
want
dat is niet interessant.

Ik kom overigens op een ander aantal.
Dat komt waarschijnlijk doordat jij de wilde kat (kattis wildus) bent vergeten.

gravatar

Heerlijk, dat zou fijn zijn, scharrelkat gratis en voor niks op de BBQ.
Wel goed klaargemaakt, anders bah. En hopelijk niet ingeënt maar puur natuur. Pas op voor uw evt. kronen/gebitsprotheses; soms zijn die beesten gechipt.. (au!)

http://catrecipes.com/
Smakelijk!!