Pro Shots / NL Beeld

Droogte brengt komkommertijd in gevaar

Een zorgwekkende ontwikkeling: door de aanhoudende droogte dreigt de komkommertijd dit jaar niet door te gaan. “Het nieuws blijft maar binnenstromen”, zegt journalist Jeroen Huizen, “bosbranden, watertekorten, hittegolven, mislukte komkommer-oogsten, het houdt niet op.”

Normaal zit onze redactie rond deze tijd van het jaar lekker op het terras met een gintonic met komkommerschijfjes, en is enkel de stagiair op kantoor voor het geval dat Nick & Simon uit elkaar gaan. Maar door de droogte dreigen wij ook werk te moeten verrichten.

Deskundigen waarschuwen dat dit fenomeen mogelijk steeds erger wordt. “Ik ben bang dat de komkommertijd hetzelfde lot wacht als de elfstedentocht. Het is nog maar de vraag of onze kinderen ooit nog zullen meemaken dat er louter niksige nieuwtjes de voorpagina’s van kranten sieren.”

Volgens een onderzoek van Hart van Nederland is de meerderheid van de Nederlanders echter niet van plan om zijn nieuwsconsumptie te minderen. Het kabinet neemt vooralsnog geen maatregelen, maar vraagt de bevolking wel om hun tijd op Twitter te limiteren tot 5 minuten per dag.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Te veel water in Polen? Dat stroomt via Oder, Wisła, Biebrza – noem maar op – allemaal naar de Oostzee. Daar hebben we niks aan.

gravatar

Poeh!
En onze vakanties dan?!

We wouden net aanschuiven op Schiphol, of een of andere ‘Route du Soleil’.
Leek ons wel eens leuk. Een keer wat anders dan alle anderen.

Reageer