Stille meerderheid presenteert nieuwe woordvoerder

Tjerk van Vliet wil 'keihard nuancerend indwarrelen'

De stille meerderheid wil weer gehoord worden. Vandaag presenteerde het daarom een nieuwe woordvoerder: Tjerk van Vliet.
Het is de taak van Van Vliet om een stem te geven aan de nieuwe identiteit van de stille meerderheid: “We zijn lang te stil geweest, het is nu tijd dat we beter aan de buitenwereld communiceren wat er precies in ons omgaat. We kunnen wel stil tegen elkaar blijven fluisteren dat we een meerderheid zijn, maar daar overtuigen we de rest niet mee.”

De stille meerderheid zal zich blijven kenmerken door nuance, gematigdheid en politieke correctheid, maar haar boodschap zal voortaan met stemverheffing worden gebracht. Van Vliet: “De kern van de stille meerderheid is dat we onze mond niet zo snel open doen. We denken na voordat we iets zeggen, maar daarom zeggen we ook niet zoveel. De nadruk lag voorheen altijd op het denken, ik wil meer nadruk gaan leggen op dat zeggen. Het gaat er niet alleen om hoe je iets zegt, het gaat er ook om dat je überhaupt iets zegt.”

Tjerk van Vliet wil er bijvoorbeeld ‘keihard nuancerend indwarrelen’ als het debat polariseert: “Als allebei de extremen naar elkaar aan het roepen zijn, kan ik daar dan bijvoorbeeld overheen schreeuwen: ‘Jullie hebben allebei wel een beetje een punt dus probeer je eens in te leven in de situatie van de ander! Misschien moeten we denken aan een compromis! We kunnen er alleen samen uitkomen! Als we alleen maar naar elkaar schreeuwen bereiken we niks!’ Zoiets.”

De benoeming van Tjerk van Vliet was een verrassing. Bookmakers verwachtten dat Prem Radhakishun de nieuwe woordvoerder van de stille meerderheid zou worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nooit eerder voelde ik zo veel verwantschap met de stille meerderheid! Hoewel ik me afvraag of Van Vliet wel is meegegroeid met zijn achterban. Zijn input klinkt meer als een (klein)burgerlijk betoog uit de 80s ofzo..

Reageer
gravatar

Ja, Nederland was hard toe aan een waardig opvolger van TROS-coryfee Bosboom. Anders gezegd: Wim zou het zo gewild hebben.

Reageer
gravatar

Wat een suf artikel van De Speld. Tjerk van Vliet is een watje. De stille meerderheid zijn de mensen waarvan de mond gesnoerd wordt door de politieke elite. Gelukkig hebben we als echte woordvoerder van hen meneer Wilders van de PVV.

Hij brengt discipline weer terug in Nederland.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik zou wel mijn mening willen geven over Van Vliet, maar als ik dat doe, dan ben ik geen deel van de stille meerderheid meer. En ik vind het niet netjes om de woordvoerder van een andere groep te bekritiseren. Daarom houd ik mijn mond maar.

Reageer