Bron WikiMedia Cooper.ch CC BY

Zwitserland wil in de volgende oorlog genderneutraal zijn

‘Waarom hebben we het nooit over bommenwerpsters?’

Zwitserland wil in de eerstvolgende oorlog genderneutraal zijn. De Zwitserse regering wil op die manier de militaire afzijdigheid emanciperen.

Volgens de Zwitserse president Johann Schneider-Ammann is militaire genderneutraliteit een kwestie van beschaving: “We leven in 2016. Waarom hebben we het alleen over het niet inzetten van bommenwerpers en nooit over het niet inzetten van bommenwerpsters? Dat zijn barbaarse, middeleeuwse toestanden.”

Schneider-Ammann vindt dat alle bevolkingsgroepen het recht hebben om betrokken te worden bij de afzijdigheid van een gewapend conflict: “In neutraal Zwitserland moet iederéén het gevoel hebben dat we niet meedoen. Ook als je niet in een hokje past. Je kunt het oorlog alleen aan je voorbij laten gaan, als niemand zich buitengesloten voelt.”

De president roept andere landen op om het Zwitserse voorbeeld te volgen: “Uiteindelijk is dat essentieel voor de trans-genderneutrale samenwerking in Europa.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dan zal eerst de menselijke aard moeten veranderen:
bezitsdwang, zich belangrijk voelen en zijn, Natuurlijk is ” oorlog” uit de tijd. Geen WO III.

Reageer
gravatar

Dan moet eerst de menselijke aard veranderen: geen bezitsdwang, geen overheersing over anderen, geen groot ego willen tonen. Natuurlijk zijn oorlogen, schermutselingen uit de tijd! WO III mag er nooit komen.

Reageer