Bron Flickr - zoetnet CC BY

Een wijk waar vele culturen met mild onbehagen langs elkaar heen leven: het kan dus wél!

'Ik doe mijn best om mijn tas niet krampachtig vast te houden'

De multiculturele samenleving mislukt? De Utrechtse wijk Bosvoort bewijst het tegendeel: hier leven vele culturen met mild onbehagen langs elkaar heen. Het kan dus wél.

De Turkse ondernemer Yilmaz Sumöglu is voorzitter van de buurtraad. Hij is enigszins trots op de wijk: “Er wonen hier veel Marokkanen die het gevoel hebben dat ze er niet helemaal bij horen. Het mooie is dat ze niet zoveel met die gevoelens doen. In plaats daarvan zonderen ze zich af in hun eigen koffiehuizen, wat de Molukkers dan weer harmonieus tolereren, zij het met sluimerend chagrijn.”

Ook de 25-jarige Lize Dijkstra is redelijk blij met haar gemengde buurtje: “Ik doe altijd mijn best om niet krampachtig mijn tas vast te houden als ik bovengemiddeld snel langs een groepje scooterjongens met een mediterraan uiterlijk loop. Zo doen we dat in Bosvoort!”

Volgens buurtraadvoorzitter Sumöglu is er hard geknokt voor de al bij al nog vrij harmonieuze manier van samenleven: “Vorig jaar zijn er racistische leuzen op de moskee gekalkt. Toen hebben we de daders meteen semi-streng toegesproken: dit hebben we liever niet. We zijn toen ook begonnen met het project ‘Gemengde wijk, gemengde gevoelens’. Vervolgens zijn hier in stilte allerlei initiatieven doodgebloed om de sociale cohesie te bevorderen en daar plukken we nu de vruchten van. Je weet wat ze zeggen he: Bosvoort moddert voort!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Samenleven in dit soort wijken gaat alleen omdat de autochtone Nederlanders fietsen, anders zouden zij ook in de file staan achter toeterende turken

Reageer
gravatar

Kijk naar Amsterdam een toeristenstad het gewone werkende volk kon de lasten niet meer betalen.subsidies rondpompen.Ook Arnhem een ambtenaren stad VEEL geld op de plank,heel veel mensen naar de voedselbank.Op plaats 1 armoedebeleid Nederland.Ook De provincie Gelderland het meeste geld op de bank aandeel houders staat.Wij leven in een schijndemocratie door de grondwet koning willem 1 !!!!!!

Reageer
gravatar

Grondwet 1815: invoering tweekamerstelsel.Na de vereniging met België stelt koning Willem I een nieuwe Grondwetscommissie in.De belangrijkste wijziging die wordt doorgevoerd is de splitsing van de Staten-Generaal in twee Kamers. De indirect gekozen Tweede Kamer stemt over wetsvoorstellen en mag die ook zelf indienen. De Eerste Kamer, waarvan de leden door de koning worden benoemd, mag alleen ‘ja’ of ‘nee’ tegen wetsvoorstellen zeggen. Daarmee kan de koning hem onwelgevallige initiatiefvoorstellen alsnog laten tegenhouden.De Grondwetsherziening komt er alleen door, omdat bij de volksstemming in België de thuisblijvers bij de voorstanders zijn opgeteld. Ook Belgen die alleen vanwege de bepalingen over de godsdienst tegen waren, worden bij de voorstanders gerekend. ‘Hollandse rekenkunde’ wordt dit genoemd.Bron http://WWW.parlement.com

gravatar

maar u verhaalt over de schijndemocratie die in 1848 door de grondwetswijziging in het leven is geroepen wel graag de feiten juist benoemen als u een warrig verhaal heeft anders wordt het wel erg lastig om te volgen

gravatar

Ongelofelijk Karel, jij weet ook niet veel voor je leeftijd!

Buiten Utrecht noemt heel Nederland Utrecht Bosvoort. Vraag maar eens na op de Veluwe.

gravatar

U slaat de spijker op zijn kop.Geef ze brood en spelen het zijn er velen.Ik maak mijn zorgen om mijn kleinkinderen.Geen toekomst geen werk geen socialen woning.Op papier nog geen 800.000 werkelozen,een fabel ik denk ruim 2000000..

gravatar

Deze wijk is dé parel op de kroon van het multicultibeleid. Scootergangs hebben beloofd in de bebouwde kom niet harder dan 90 km. per uur te rijden. Er zijn zodanige afspraken gemaakt met de naburige wijk Kanalenbuurt dat woningovervallen gecoördineerd met zo weinig mogelijk slachtoffers per woning zullen worden uitgevoerd en dat de gemiddelde leeftijd van de slachtoffers hoger moet zijn dan 80. De beide Salafistische imams hebben toegezegd 3 % van de ontvangen gelden uit Saoedi-Arabië te doneren aan liefdadigheidsprojecten zoals de voedselbank voor autochtonen.

Reageer
gravatar

De Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden kwam in 1814 tot stand. Willem I begon na de vereniging met de Zuidelijke Nederlanden steeds meer per Koninklijk Besluit te regeren.Ook riep hij instellingen in het leven als de Nederlandsche STAATS Bank.Al in 1815 was herziening (bang opstand) nodig vanwege de vereniging van Noord- en Zuid-Nederland. In dat jaar werd het tweekamerstelsel ingevoerd. De afsplitsing van België in 1830 leidde in 1840 tot een nieuwe herziening tekende Willem I met de grootst mogelijke tegenzin een grondwetswijziging.

Reageer