Medeleven voor Turkije: ‘Zonde van zo’n mooi vakantieland’

'Verschrikkelijk dat dit zo voor de zomervakantie gebeurt'

Daags na de aanslagen op Atatürk Airport stromen de steunbetuigingen binnen. De Nederlandse bevolking lijkt zich de aanslagen erg aan te trekken. Bij reisbureaus in het hele land komen mensen samen om bloemen neer te leggen en kaarsen aan te steken voor mensen die moeten omboeken.

Dennis Kamp snapt wel waarom Nederlanders zo meeleven: “De wereld is groter dan Europa. We hebben bij Brussel en Parijs laten zien hoe erg we dat vonden. Dan vind ik dat we dat ook moeten doen als er een aanslag is op een plek waar Europeanen alleen komen als ze op vakantie gaan.”

Slachtoffer Hennie Schrijver had op het moment van de aanslag haar vakantie al geboekt. Ze maakt het naar omstandigheden goed, maar ze is bang dat de aanslagen grote gevolgen hebben voor haar favoriete vakantieland: “Het was juist altijd een plek waar je zo lekker met Nederlanders onder elkaar kon zijn. Je moet er niet aan denken dat je in een land als Istanbul straks ook tussen de Turken zit. Voor de mensen die daar wonen moet dat ook geen pretje zijn.”

Hennie is blij met de stroom van Nederlandse steunbetuigingen. “Al die lieve berichten, dat doet me echt wat. Het is natuurlijk ook verschrikkelijk dat dit zo vlak voor de zomervakantie gebeurt. Dat kan ons allemaal overkomen.”

Toch zit de schrik er goed in bij Hennie. Ze neemt het zekere voor het onzekere en heeft haar vakantieplannen direct aangepast. “Ik heb twee jonge kinderen, dus ik wil niet het risico nemen dat we uren in de brandende zon op een vervangende vlucht moeten wachten”, zegt ze. “We vliegen dit keer maar direct op Antalya.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De beste preventie is een vakantie te boeken naar Scheveningen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat geen buitenlander in staat is dat woord enigszins verstaanbaar uitgesproken te krijgen, dus zal er ook geen enkele IS-cel op het idee komen dáár een aanslag te beramen.

Reageer
gravatar

Meppel? daar wil ik nog niet dood gevonden worden.

Gezien mijn nog jeugdige leeftijd geldt dat overigens voor elke willekeurige of elke minder keurige plaats ter wereld, maar dat terzijde.

gravatar

Speld is doorgaans erg leuk en scherp geschreven maar dit komt naar mijn idee te vroeg.. Relativeren met humor is goed en een prachtig middel om mensen te verenigen, maar dit komt wel even hard binnen. Keep up the good work Speld, maar dit is net een brug te ver

Reageer
gravatar

Zo is dat, die gasten van de Speld met hun ‘ironisch’ geschreven verhaaltjes zijn cynische nihilistische lui. Fatsoen kennen ze niet.

gravatar

Ik snap Hennie goed. Ik heb mijn vakantie door de zware regenval in Zeeland ook omgeboekt. Bedankt voor al de steunbetuigingen. Zonder jullie was het nooit gelukt!

Reageer
gravatar

Waarom mensen naar Turkije op vakantie willen is een groot raadsel voor mij. Maar als het is omdat ze de Turkse cultuur willen ‘opsnuiven’ dan nodig ik ze uit om een tiendaagse ‘vakantie’ bij ons in de Haagse wijk te houden. Daar kun je ook een buitenland-ervaring opdoen.

Daarna wil je nooit meer naar Turkije.

Corrie.

Reageer
gravatar

Zo vreemd is dat niet beste Corrie. Over het algemeen zijn die Turkijegangers Wildersstemmende plebeërs uit achterstandswijken die all-in gaan en derhalve meer mede-plebeërs en minder Turken tegenkomen dan thuis…

gravatar

Wel beste Corrie, dat is helemaal niet zo’n groot raadsel hoor. De meeste Turkijegangers zijn ironisch genoeg Wildersstemmende plebejers uit achterstandsbuurten die all-in gaan. Derhalve komen ze meer mede-Wildersstemmende blebejers en minder Turken tegen dan thuis…

gravatar

Jeetje Jongengroenenbleu!

Wat is dit nu voor een denigrerende opmerking over Wildersstemmende plebeërs? Is het geen spannend idee om eens een fijne wandeling te maken met een rechts-populaire zoals ik? Dan kunnen we aan je vooroordelen werken.

Trouwens, leuk om weer wat van je te lezen. Zo aan je rode kop te zien ben je nog steeds aan de drank.

Corrie.

gravatar

De ‘Turkse cultuur’ blijft over het algemeen beperkt tot het hek van de al inkloessif, waarbinnen ze zich alleen bezighouden met het volscheppen van hun borden. Die ze vervolgens ‘gewoon’ vol op tafel laten staan. ‘Kost toch niks?’