Bron YT - Omroep Brabant

Jeugdzorg wil het weer op centraal niveau gaan verneuken

‘Onterechte uithuisplaatsingen kosten meer tijd dan voorheen’

Jeugdzorginstellingen willen er weer centraal een puinhoop van maken. Sinds de hervorming van vorig jaar zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor het verneuken van de jeugdzorg, en dat is volgens koepelorganisatie GGZ Nederland niet efficiënt.

Volgens GGZ-woordvoerder Isa Bous gaat er veel mis nu alles decentraal verknoeid moet worden. “Het onterecht uit huis plaatsen van kinderen en het schrijven van foute rapportages kost veel meer tijd en geld dan voorheen. Door de rompslomp komen we nauwelijks meer aan andere blunders toe. Laatst wilden we nog een kind van zijn gezin wegrukken omdat hij een beetje lastig was, maar daar hadden we de middelen niet voor. Dat viel ons zwaar.”

Bous benadrukt dat het centraliseren van de jeugdzorg ook in het belang is van de jongeren die zorg nodig hebben: “Als hulpverleners minder aan hun hoofd hebben, zijn ze misschien niet zo snel geneigd om hun frustraties op kwetsbare kinderen af te reageren. Win-win!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zijn de kwetsbare kinderen die misbruikt worden meestal uit 1oudergezinnen(de andere ouder viel weg als beschermer van het kind) die van gezin naar gezin gesleept worden en daar nare dingen mee maken., …..

Reageer
gravatar

Wel erg makkelijk om het hele bedrijf de grond in te stampen op basis een klein aantal dingen die ze fout doen. Het blijven mensen en mensen maken wel eens fouten. Ze doen ook erg veel goed werk. Maar daar besteed de media geen aandacht aan omdat dat niet interessant is. “Jeej, drugsverslaafde en agressieve vader/moeder van de kleine jonge is onder toezicht gesteld en gaat afkicken. In de tussentijd zit de kleine jonge bij oma en maakt het goed”

Reageer
gravatar

Ken 3 voorbeelden 2 waar ze ECHT MOETEN INGRIJPEN EN NIET DOEN !!!!!

En 1 waarbij het niet nodig is en ze er bovenop zitten !!??!!

Bij 1 van de 2 gevallen dat ze NIKS DOEN slaat 14 jarige jongen uit gemeente horst moeder in elkaar bedreigd haar en haar huidige partner ( in ZIJN EIGEN AFBETAALDEN KOOPHUIS) met de dood met groot koksmes.
Heeft al meerdere keren huis proberen aan te steken enz enz

DUS BJZ DOEN WE VINGER IN DE WIND STEKEN EN DAN DENKEN TTTTSSJJJAAA HEB IK ZIN IN DIT OF DAT OF DOE IK GEEN FLIKKER MAAR KRIJG TOCH WEL ME LOON

VAN BELASTINGBETALEND NEDERLAND

Reageer
gravatar

Een pijnlijke conclusie voor “Jeugdzorg” maar wel midden in de roos. “Jeugdzorg” als overheidsinstituut is meer en eerder met het behoud van de eigen arbeidsplaats bezig dan met haar doelgroep. Ondanks alle pijnlijke missers en regelrecht falen bij het ‘zorgen’ voor de ‘Jeugd’, (soms met dodelijke afloop) is er nog steeds geen andere beweging in dit bastion dan “Dat moet beter in de toekomst”, maar de Tweede Kamer doet niets. Dat is hún sterkte.

gravatar

Er zal dan toch eerst een nieuwe categorie jongeren moeten worden gecreëerd die centraal verneukt kan worden. Vanzelfsprekend worden deze jongeren alleen gevonden op VMBO-niveau in de lagere inkomenslagen; de middenklassen en welgestelden hebben ieder hun eigen mechanismen om jeugd grondig te verkloten. Nepotisme, old-boys netwerken van vader en/of moeder, JOVD en Junior Kamer van Koophandel, studiebeurzen van rijke VVD-sponsoren. Gelardeerd met overvloedig aanwezige drank, seks en cocaïne in studentenhuizen (in Leiden b.v.). Samenvattend, Box 3 jeugd hoeft niet centraal verneukt te worden, hier valt zelfs voor gepokt en gemazelde jeugdzorgers geen misbruik meer te realiseren.

Reageer
gravatar

Een soort brandstapel, zoals met kerstbomen of pallets.
Wie de grootste puinhoop maakt gaat met de eer naar huis!

Momenteel gaande: Rusland – Engeland.
Rusland wint. Gefeliciteerd Putin!
Jullie proleten zijn eersteklas vertegenwoordigers van je land.

Geldt Wodka ook als doping?
De WADA besluit morgen.
Sluit dat oplichters-tuig op in eigen land!