Bron Flickr - World Economic Forum

CPB: Nederlands bbp zal 3,4% dalen bij Brexit en je dooie oma is trots op je

'Vertrouw op de kracht van het universum'

Volgens de berekening van het CPB zou een Brexit de Nederlander miljarden euro’s kosten, en is je dooie oma trots op je. Dat staat in het rapport dat gisteren is uitgebracht. “De Nederlandse handel is nauw verweven met die van de Britten en de naam van je oma begint met een S. Nee? Oh, een V dan.”

Volgens het CPB heeft je overleden hond Ludo doorgekregen dat als het Britse handelsakkoord met Nederland wordt opgeheven, je binnenkort je baan verliest. Volgens het rapport is er ook goed nieuws: bijlage C van het rapport voorspelt dat er een nieuwe liefde op je pad komt als de Britten uit de Europese Unie stappen. Zorg wel dat je dicht bij jezelf blijft.

Vooral de sectoren chemie, kunststof en rubber, elektronica, metaal, de voedingsmiddelen- en automobielindustrie en de relatie met je kinderen getroffen door een Brexit. De niet-tarifaire handelsbelemmeringen en de emotionele afstand tussen jou, je dochter Kimberly, Mercurius en het Verenigd Koninkrijk zullen volgens het CPB groter worden. De teruglopende handel zal in de periode tot 2030 leiden tot een daling van het Nederlands bbp met 3,4 procent, laat het los, vertrouw op de kracht van het universum.

Oma Veerle vindt dat je het ondanks alles goed doet. Je hebt een moeilijke periode achter de rug maar je slaat je door de tegenslagen heen. Op pagina 673 concludeert het CPB op basis van de zware stem van je oma dat ze mogelijk veel rookte. Dat heeft op de lange termijn waarschijnlijk geen invloed op de werkgelegenheid.

Mocht de Europese Unie imploderen, bedenk dan dat het leven een oceaan is en jij slechts een glibberig kwalletje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De stemming zit er weer goed in; dát kun je wel overlaten aan der stemmingmakerij-industrie. En wat de rekenkracht van het CPB betreft: een wijs man zei in het verleden al: “Cijfers kunnen wellicht niet liegen, maar leugenaars kunnen verdomd goed cijferen”. Trouwens op pagina 675 staat dat het gevaar bestaat dat de Griekse maffia die de Staatsloterij beheer(s)t, alle hoofdprijzen aan zichzelf toewijst. Dit wordt echter door een onderknuppel van Jeroen Dubloen ten stelligste ontkent.

Reageer
gravatar

Het is mooi om te zien hoe het CPB met geen mogelijkheid de terugkeer naar de gulden (onwelgevallig voor de boven ons gestelden) of de kosten van de multiculturele heilstaat (eveneens onwelgevallig) wist te becijferen, maar plotseling het licht heeft gezien en de kosten van een Brexit ineens tot 15 jaar na dato op twee decimalen achter te komma kan inschatten… Het is te hopen dat, naast het vertrouwen op de kracht van het universum, ook het vertrouwen in eigen kritisch denkvermogen bij Ollanders terugkeert…

Reageer
gravatar

Hmm ja,

Na het zoveelste saaie rondje om de kerk, strekt het tot aanbeveling om het eerstvolgende artikel te vullen met de reacties van de collega’s, om vervolgens te reageren met het beoogde artikel.

Reageer
gravatar

Dat is toevallig. De bijzin: ‘Vertrouw op de kracht van het universum’ bij dit artikel zij ook mijn medium. Deze week heb ik een consult met Danielle Nijhuis van Astro TV gehad. Het kost je wel wat maar dat is nu eenmaal zo met een medium die bekend is van de TV.

Wat ze bedoelde met de zin: ‘Vertrouw op de kracht van het universum’ begreep ik toen niet maar het is nu duidelijk voor mij.

Danielle bedoelde dat het universum staat voor de Nederlandse autochtone bevolking en we erop kunnen vertrouwen dat ook Nederland net zoals Engeland uit de E.U. stapt.

Happy days are coming!

Corrie.

Reageer
gravatar

Hoi “Nederlands kan zo prachtig zijn”. Het valt mee dat ik geen commentaar op mijn spelfout “zij” bij de zin: “bij dit artikel zij ook mijn medium.” van je hebt gehad.

Thnx.

Corrie.