Erdogan benoemt sok met ogen tot premier

President benoemt omstreden kledingstuk tot nieuwe rechterhand

Turkije heeft een nieuwe minister-president. Recep Tayyip Erdoğan heeft een stel knopen op een sok genaaid, het ding op zijn hand gezet en benoemd tot minister president. De zelfgemaakte handpop zal de onlangs afgezette Ahmet Davutoğlu opvolgen.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat meneer Sok een trouwe rechterhand zal zijn,” sprak de Turkse president op een persconferentie. De benoeming van meneer Sok is enigszins omstreden. Voordat hij minister-president werd heeft hij nooit een hogere functie bekleed dan een waslijn op het balkon.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou nou Wiemersma, is zo’n reactie nu echt nodig? Ze is één van jullie hoor. Zo’n linkse gekkie.

Je bent je eigen nest aan het bevuilen.

Corrie.

gravatar

Nou ja, Recep Tayyip E******* is zelf eigenlijk al een ouwe sok en NAVO-bondgenoot T****** is dus hard op weg om ook een I*********** gerontocratie te worden. Maar Mevrouw Sok aan de rechterhand? Kan dat zo maar? Onan qui volet?

gravatar

Da’s niet helemaal eerlijk. Hij had Sylvana Simons beloofd dat zij indien zij een eierschaal op haar hoofd zou zetten i.p.v. een hoofddoek dat zij de nieuwe denkende president zou worden alhoewel dat denken wel enige bezorgdheid, mogelijk, zou kunnen opleveren.

Reageer
gravatar

Sylvana Simons zelf DENKen, bij Hümmüs en Öztürk? Dat wordt zware hoofdpijn, 2 paracetamol en vroeg naar bed. DENK erom Syl, het middel Tayyip is alleen op Recep verkrijgbaar.

gravatar

De Ruimte vouwen voor snellere verplaatsing van het ene doel naar het andere is te vinden onder de ogen van de grote poppenspeler.

Reageer