Bron YT - RTL Nieuws

Rutte gaat ogen dicht knijpen en heel hard hopen dat Turkije verandert

Premier komt tegemoet aan wens van Kamer

Premier Mark Rutte gaat de komende maanden zijn ogen dicht knijpen en heel hard hopen dat Turkije verandert in een democratische rechtsstaat. Dat heeft hij toegezegd in een Kamerdebat over de invloed van de Turkse regering in Nederland.

Rutte zei de zorgen van de Tweede Kamer over het regime van president Erdoğan te delen, maar merkte op dat het land nodig is om de vluchtelingenstroom in toom te houden. “Ik zou ook liever hebben dat Turkije een democratische rechtsstaat was, maar daar kan ik alleen op hopen.” Het CDA diende vervolgens een motie in om de premier te dwingen die woorden waar te maken.

De motie kreeg steun van de hele Kamer, behalve van de groep Kuzu/Öztürk. D66 vindt het een goed initiatief, maar wil dat het kabinet zich er ook voor gaat inzetten om het plan Europees beleid te maken. Alexander Pechtold: “Deze aanpak heeft alleen kans van slagen als ook mevrouw Merkel heel hard gaat hopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben hard aan het hopen dat ze er niet voor gaan bidden. Maar het kabinet kennende houden ze het erbij ervoor te betalen.

Reageer
gravatar

De Partij van de Dieren (PVDD) hoopt niet zozeer dat Turkije een democratische rechtsstaat wordt maar dat Erdoğan op houdt met het verrichten van ontuchtige handelingen met grote hoeveelheden vee, in het bijzonder schapen.
“De mogelijkheid voor vee zich seksueel te ontplooien is an sich toe te juichen: het leidt tot een betere kwaliteit van leven voor dieren,” aldus de PVDD. Die ontplooiing moet wel op hun eigen wil berusten. Gelet op het uiterlijk van Erdoğan is er gegronde reden aan deze wilsovereenstemming te twijfelen.

Reageer
gravatar

Gemiste kans, hebben we ook voor Oekraïne geregeld.

Misschien kunnen we Ebru Umar weer terugsturen?

Even aan m’n moeder vragen.

Mark Rutte

gravatar

@ Mark Rutte
Ik hoorde dat het liedje van de Oekraïne best goed was.
Dat kun je niet van de Toppers zeggen, waar je
zonodig naar toe moest 😉

gravatar

Een paar miljard wat? Bommen en granaten? Asielzoekers? Zandkorrels?

Iets meer duidelijkheid alstublieft, zo kan ik geen beleid maken…

gravatar

Soms lees je een artikel op De Speld waarvan je denkt: “Dit is geen satire maar de werkelijkheid”. Dit is ook het geval met dit artikel.

Het doet je beseffen dat we meneer Wilders van de PVV heel hard nodig hebben. De goede man draait er niet omheen en geeft helder neer wat de werkelijkheid is.

Mark Rutte is passé, gasten zoals hem kunnen we wel missen in de politiek.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het is dat hij nog tot eind juni titulair Chef Potloden van de EU is, anders had Erdogan eigenhandig onze Mark van zijn functie ontheven, dat komt nog: Mark my words.
Dankzij hun razendsnelle reproductie kent ons land nu ongeveer 2,5 miljoen Turkse medelanders, waarvan 83,56 % van de klikvariant. Tayyip Recep E ******** houdt voor deze groep dagelijks spreekuur van 09.00 tot 10.30. Bij de fractie DENK, Kuzu en Östurk en bij Sylvana Simons zijn daartoe gratis prepaid telefoonkaarten van de bekende Turkse merken verkrijgbaar.

gravatar

DEZE MAN IS EEN GEVAAR VOOR DE SAMEN LEVING HIJ HEEFT NEDERLAND VERKOCHT AAN DE EU EN DIE TURKE BELAZEREN DE BOEL LAAT JE NIET IN DE MALING NEMEN EN KOM IN OP STAND VOLK AAN DE MACHT

Reageer
gravatar

Een hartekreet; op z’n crooswijks weliswaar, maar dan toch.. Cindy,Turken houden nu eenmaal van brute, roestvrijstalen leiders, daarom hebben de NederTurken hier de pest aan Rutte. Want Rutte is niet sterk; hij ruikt hooguit sterk. Naar erg dure aftershave, aangeschaft door zijn mama. Maar Rutte heeft Nederland niet verkocht aan de EU; die verkoopacte is nog getekend door Kok en Zalm. De grootste aandeelhouders wonen fysiek in Wassenaar, Aerdenhout, Blaricum en Brasschaat. Maar fiscaal allemaal in Panama. Dat wel. Dankzij Rutte.