Bron Flickr - emilydickinsonridesabmx CC BY

Aldi roept bier terug: man plotseling onwel na drinken van traytje

Mogelijke bijwerkingen als misselijkheid en evenwichtsproblemen

Aldi roept uit voorzorg alle lauwe Schultenbräu terug, omdat een man uit Heerenveen plotseling onwel werd nadat hij een traytje van het bier had gedronken.

Het bier is voorlopig uit de schappen gehaald. Klanten die het bier hebben gekocht wordt dringend verzocht het niet te consumeren en terug te brengen naar de supermarkt. “Het bier kan mogelijk misselijkheid, evenwichtsproblemen en een verminderd spraakvermogen veroorzaken,” waarschuwt een woordvoerder van de supermarktketen.

De ziek geworden man maakt het inmiddels goed: “Hij heeft alleen nog een beetje hoofdpijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het beroerde van dat spul is: hoe lauwer, hoe sneller te drinken. Voordat je het weet heb je de kritieke grens van 23 overschreden. Ik pleit daarom om wettelijk te regelen dar een tray maar 23 blikjes mag bevatten.

Reageer
gravatar

Lekker dan ! , denk je veilig een beetje aan geschoten te raken , word je ziek van die zooi , ik denk dat een importstop op zn plaats is !….

Reageer
gravatar

Een ‘traytje’ is een soort pak met blikjes hè? Een dienblaadje bier.

2 dingen fout
– Engelse woord ‘tray’ plakken aan Nederlandse verkleinuitgang ‘tje’. Resultaat: Engerlands.
– Het stoer vinden om alcoholische drankJES zoals een bierTJE en een wijnTJE met verkleinwoorden aan te duiden.

Reageer
gravatar

Dit is de alcohol. Het tast het korte termijn geheugen van deze meneer/mevrouw aan. Dan komt het wel eens voor dat hij/zij dingen dubbel gaat zeggen!

gravatar

Een ‘traytje’ is een soort pak met blikjes hè?

2 dingen fout
– Engelse woord ‘tray’ plakken aan Nederlandse verkleinuitgang ‘tje’. Resultaat: Engerlands.
– Het stoer vinden om alcoholische drankJES zoals een bierTJE en een wijnTJE met verkleinwoorden aan te duiden.

Reageer
gravatar

je gaat wel een traytje verder dan de meeste mensen over het klagen van te weinig Nederlandse woorden

gravatar

Nederlands Kan Zo Prachtig Zijn roept bij mij het zelfde op als een paar traytjes bier. Verregaande misselijkheid en een waas voor ogen. Ik kan trouwens nog niet één traytje hebben.

gravatar

Vindt het na een hele tray ook niet zo gek als iemand out gaat, heeft niks met het bier te maken maar gewoon dat meneer teveel heeft gehad

Reageer
gravatar

Dit is een bekende bijwerking van dit geneesmiddel, zeker voor onervaren of beginnende gebruikers.

Als ervaren gebruiker kan ik de man alleen maar aanraden het even iets rustiger aan te doen, even “een traytje” terug en dan weer langzaam opbouwen.

Met wat oefening moet een traytje per dag gemakkelijk haalbaar zijn, voor mijzelf ligt de limiet inmiddels op anderhalve tray per 8 uur.

Reageer
gravatar

Even gegoogeld, maar een traytje kan minimaal 6 blikjes of flesjes bevatten, maar b.v. ook 24.
In het laatste geval treft de Aldi geen blaam, maar is de man uit Heerenveen een vreselijke zuipschuit. Bij 6 stuks is het fifty-fifty.

Reageer
gravatar

Uit : “Brauers Lexikon” van najaar 2015: een tray omvat 6 aluminium verpakkingen van 0.5 liter, dus Drei Liter in totaal. 24 glazen flesjes met 0,33 liter vormen de inhoud van een krat. Het hangt dus helemaal af van de ‘draagkracht’ van de individuele alcoholist. Pal onder de vermelding van het Deutsche Reinheitsgebot uit 1318, staat er de aanduiding: “Fragen Sie Ihren Arzt oder potheker”. Dat staat er niet voor niets. Het slachtoffer op de foto is vader én de leading man uit de speelse JUMBO-gezinsreclames op tv. Hij speelde ook nog de hoofdrol in “Michiel de Ruyter” en wilde daarom niet herkend worden. Vandaar de stabiele buikligging.

gravatar

Bier kan ook opgestuurd worden naar het retouradres:
Jan Jansma
Kerkstraat 13
2131 AB Volendam

Dan zorgen wij voor een verantwoordelijke verwerking van het product. Aanschafbedrag en verzendkosten zijn de afvalheffing en verwijderingsbijdrage.

Reageer
gravatar

Hoi Hagenees. Bij de line danceclub houden we één maal per maand een Duitse avond. We line-dansen dan op Duitse marsmuziek en je kunt bratwurst eten en Schultenbräu biertjes drinken.

Ook wat voor jou?

Corrie.

gravatar

Helaas krijg ik de kriebels van duitse marsmuziek en jeuk van varkensvlees, maar verder klinkt het wel aantrekkelijk.