Bron Flickr - PROPhotog aka eddie penland CC BY

Moet het nog gekker worden?

Analyse

Veel mensen zijn er heel stellig over: het moet niet gekker worden. Ze vinden dat alles precies even gek moet blijven als het nu is. Steeds meer intellectuelen bepleiten nu dat het wél gekker zou moeten worden.

Erwin Koeman bijvoorbeeld: “Vaak wordt gekte gezien als een statisch begrip, terwijl de standaarden voor ‘gek’ continu veranderen. De eerste mens die kwam aanzetten met een wiel werd voor gek verklaard door zijn stamgenoten. Maar inmiddels vinden we wielen de normaalste zaak van de wereld, of in elk geval in de topdrie. Iedereen heeft tegenwoordig wel ergens een wiel liggen. Als we destijds naar ‘het moet niet gekker worden’ hadden geluisterd, hadden we misschien geen gekke dingen, maar wel fietsen met paardenbenen. Niemand was daar beter van geworden.”

Koeman vervolgt zijn betoog met een clownsstemmetje: “Bovendien is de mate van gekte niet objectief te bepalen, het is voor iedereen anders. Een baby vindt een televisieprogramma met pratende schapen gek, maar wij volwassenen weten dat programma’s met pratende mensen vaak veel gekker zijn.”

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is het niet eens met Erwin Koeman: “Het moet niet gekker worden. Dat hebben we ook heel duidelijk vastgelegd in het regeerakkoord, omdat het een belangrijke verkiezingsbelofte was van alle partijen. Als je nu wil regelen dat het alsnog gekker wordt, zul je daar geld voor moeten vrijmaken. Flapschoenen zijn niet gratis.”

Omroepbaas Jan Slagter vindt het standpunt van Zijlstra onbegrijpelijk: “Dit is toch wel echt de bloody limit. Te bezopen voor woorden. What’s next? Wanneer gaan ze in Den Haag een keer beseffen dat het zo niet langer kan? Het zou goed zijn als er behalve Henk Krol meer politici zouden zijn die het hardop durven te zeggen: het moet gekker worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dit een foto van de wederopstanding van Theo van Gogh (de clown links voor de kijkers, met de groene pruik)? Dan moet Mohammed B. onmiddellijk worden ontslagen uit zijn Tbs-kliniek.

Reageer
gravatar

De doorzichtige pogingen om Wilders, de pvv en de mensen die op hem stemmen of met hem sympathiseren belachelijk te maken begint errug flauw en voorspelbaar te worden. Meestal heeft humor ook geen politieke voorkeur maar de ” De Speld” doet meer denken aan een paar puberale Joop medewerkers die vooral van zich zelf vinden dat ze uitermate geestig zijn.

Reageer
gravatar

Selectief kijkvermogen Didi. Grappen over D66, VVD en Henk Krol te over hier. Je bent een geitenneukster.

gravatar

Nou kijk, vergeleken met onze rakkers met de vier poten kunnen wij natuurlijk nog veel gekker. Gezellig flyballen enzo! Krijg je zo’n lekkere natte neus van. Maar als het te gek word dan zullen we toch echt moeten ingrijpen! Even kordaat roepen is voldoende. Niet zoals die man die me elke keer mijn vrindjes afpakt en mij dan tv nadoet! Die Gaus is veel te veel, en daar moet kordaat tegen opgetreden worden.

Reageer
gravatar

Vreemde opmerking van Erwin Koeman. Toen ik als eerste met een wiel kwam aanzetten, waren de reacties van de mensen om me heen juist heel positief. Ik was zeer verrast daardoor en had dat zeker niet verwacht. Ik vind het wel raad dat deze meneer Koeman mij niet even gevraagd heeft hoe de reacties destijds waren. Gelukkig kwam ik dit bericht tegen, zodat ik het even kan corrigeren.

Reageer
gravatar

Ik kan u verzekeren dat het klopt wat de heer Ielman schrijft. Als stamgenoot was er ik erbij en ik dacht gelijk toen ik dat eerste wiel zag: He, dat is geinig,d at is leuk. Wat een mooie uitvinding. Het is gelukkig wel gekker geworden.

gravatar

Voor mij mag het dit jaar zeker 5,3% (inclussief BTW) gekker worden. We krijgen daar zelfs buitenlandse steun bij. Erdootje en Trumpie bedankt!

Reageer
gravatar

Jammer nou weer dat doorprikker zijn d’s en t’s nog steeds niet beheerst. Zo’n dikke drol kun je niet meer serieus nemen. Iemand die kleine meisjes uitscheldt, is sowieso ‘n beetje ziek in zijn hoofd.