Analyse: Complexe situatie in Syrië maar is Sabia nou zwanger of niet?

We blijven het volgen

Het wordt steeds gecompliceerder om de situatie in het Midden-Oosten te bevatten. Belangen en standpunten lopen zodanig door elkaar dat niemand meer echt vat kan krijgen op de situatie, maar is Sabia nou zwanger of niet? Hoe zit het? Een analyse.

Sinds Turkije een Russisch toestel heeft neergehaald, zijn de spanningen tussen de grootmachten nog complexer geworden. Turkije is een westerse bondgenoot maar houdt de grenzen naar Syrië wagenwijd open, terwijl de Russen juist weer tegen IS strijden. Rusland wil Assad in het zadel houden, terwijl het Westen hem juist weg wil hebben. Zou Sabia nou een nepbuikje hebben gehad en waar koop je zoiets?

De Britten gaan nu ook meedoen met het bombarderen van Syrië, maar verondersteld wordt dat ze daarbij nog steeds niet zoveel doen als Poetin. Sabia gaf onlangs een interview waarin ze vrij sympathiek overkwam. Zouden de media een hekel aan haar hebben of heeft ze zelf die zwangerschap zo onhandig geframed? Er is geen langetermijnvisie van het Westen in Syrië.

Opvallend is trouwens dat bijna niemand het heeft over de rol die Saoedi-Arabië speelt in het Syrische conflict. Officieel is het streng islamitische koninkrijk onze bondgenoot, maar het is overduidelijk dat de jihadistische ideologie van IS en consorten decennialang is aangemoedigd in door de Saoedi’s betaalde moskeeën. Is het koninkrijk wel te vertrouwen? Dat is lastig te zeggen, maar het is toch wel heel raar dat die babybuik op die laatste foto ineens weg is. Ik bedoel, op die vorige foto’s was ze onmiskenbaar zwanger. Een miskraam misschien? Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als Russische en westerse troepen slaags met elkaar raken. Nou ja, we blijven het volgen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bijzonder hoe beide verhalen van groot historisch belang.
Zo met elkaar verbonden zijn.
ik vraag me af wie de vader is.
Rafeal, Bashar Hafiz, Recep Tayyip of misschien wel Vladimir.
Is het een miskraam of een precisie bombardement ?

Reageer
gravatar

Dat is een uniek diersoort die je in de buurt van Hilversum en Aalsmeer kan vinden. Het doet eigenlijk niet zoveel nuttig, behalve opvallen voor niets doen. Het is verwant aan Paris Hilton en Kim Kardashian.

gravatar

Erdogan heeft de banden aangehaald met de EU daarom lijkt Sabia niet meer zwanger maar ondertussen speelt ze het paard van troje. Wie liegt over de oliehandel met ISIS is onduidelijk, Sabia heeft genoeg van al dit ongeloof. Erdogan wil meer geld maar Boulahrouz heeft aangegeven dat zijn vermogen opgaat aan alimentatie. De bom is allang gebarsten in de familie Boulahrouz maar elke dag is in het nieuws dat het Westen nieuwe bommen gaat gooien. Sabia wordt het kind van de rebellen.

Reageer
gravatar

De IND meldt een bijzondere ontwikkeling: Assad verzocht Erdogan om voor € 15,– een authentiek vervalst Syrisch paspoort te leveren om onder een valse naam gratis asiel, bed, bath & breakfast aan te vragen in Nederland. Turkije levert deze paspoorten al volop aan echte vluchtelingen voor IS, maar ook aan Nederlandse, Turkse en Marokkaanse Syriëgangers die onder de radar van IND en AIVD willen blijven. Soenniet Erdogan nam vorige week in Ankara, in officiële zitting, de geloofsbrieven van de (evenzeer soennitische) I.S.-ambassadeur in ontvangst.

Reageer
gravatar

Ter aanvulling: Sa’abia Engizek is uitsluitend zwanger op oneven weken; als Assad géén bombardementen uitvoert op zijn stedelijke bevolking. Zij wil niet dat haar kind in een sfeer van oorlog ter wereld komt. Goede moeder.

Reageer
gravatar

Ik zie de relatie tussen de cyclische zwangerschap van Sabia en de bombardementsagenda van Assad niet zo. Komter nog uitleg?

gravatar

Nou het is toch eigenlijk heel simpel. Sabia en de vader van het kind (wie dan ook) doen de opvoeding in deeltijd. Het z.g. co-ouderschap; het kind krijgt een brede maatschappelijke vorming en oriëntatie: half woonwagenbewoonster zonder paspoort, half moslima zonder hoofddoekje. Dé hybride multiculti-mens die het kabinet voor ogen staat. In de even weken dat het kind bij vader is, een dieet van gefillter Fisch en koshere Hamburgers, in de oneven weken bij moeder zure helicopterbommen uit blik, smaakvol geserveerd op een bedje van hoogpolig Syrisch bomtapijt.

gravatar

Je kunt van Al Assad zeggen wat je wil, maar niet dat zijn haar niet goed zit. Een vertederend sabbelmondje, maar jammer van die flapoortjes die onwillekeurig doen denken aan Dumbo, het vliegende olifantje. Bij Sabia daarentegen zitten de secundaire geslachtskenmerken wat lager. Zowel Assad als Sabia zijn onderhevig aan de Wet van Newton.

Reageer