Shutterstock / sbonsi

Shutterstock / sbonsi

Verstappen wint in Texas, maar wat doen swing states Florida en Michigan?

'Strijd in het kampioenschap ligt nog volledig open'

In de race om het wereldkampioenschap Formule 1 heeft Max Verstappen een belangrijke slag geslagen: de Nederlandse coureur won nipt in de staat Texas. Daarmee is hij verzekerd van 25 punten, waardoor het verschil met zijn grote uitdager Lewis Hamilton is opgelopen tot 12 punten. Toch is er nog niks beslist: volgens analisten ligt de sleutel in handen van traditionele swing states als Florida en Michigan.

‘Dat Verstappen erin is geslaagd om Texas blauw te laten kleuren is ontzettend knap, want voorgaande jaren was dit Mercedes-territorium’, weet kenner Robert Doornbos. ‘Die 25 punten pakt niemand Max meer af. Maar hoe het ervoor staat in Florida en Michigan is compleet onduidelijk. In zijn campagne had Max het vooral over punten scoren in Texas, dus het zou zomaar kunnen dat hij daar in andere staten de rekening voor gepresenteerd krijgt.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Allicht ging Verstappen al eerste over de eindstreep. Hij heeft immers gisteren geürineerd in brandstoftank van Hamiltons voertuig.

Als ik wedstrijdleider zou zijn geweest, had ik de pestkop geschorst voor de rest van het seizoen.

Reageer