Droneverschrikkers moeten drones rond Schiphol weren

Jaarlijkse dronetrek oncontroleerbaar

Het Amsterdamse vliegveld Schiphol lijkt ieder jaar meer last te krijgen van de grote hoeveelheden drones die zich rond het vliegveld nestelen. Omdat ze een bedreiging vormen voor het vliegverkeer, zal Schiphol meer maatregelen moeten treffen om ze op afstand te houden. Het inzetten van droneverschrikkers en het subsidiëren van boeren uit de omgeving van Schiphol behoren tot de mogelijkheden.

Jos Nijhuis, directeur van Schiphol, vreest dat het probleem alleen maar groter wordt als er niet direct wordt ingegrepen: “In de winter trekken ze naar warmere technologische gebieden, zoals Silicon Valley. Wanneer het in Nederland weer warmer wordt, komen ze massaal terug. Als ze eenmaal hier genesteld zijn, dan gaan ze zich voortplanten. De groep wordt ieder jaar groter en ze worden bovendien steeds intelligenter.”

Door de inzet van droneverschrikkers hoopt Schiphol dat de drones weggejaagd worden uit de directe omgeving van het vliegveld. Nijhuis roept de politiek op subsidie te geven aan boeren die verder van Schiphol gevestigd zijn. “Er zijn bepaalde landschappen waar Drones zich lekker bij voelen, zoals velden met oplaadpalen. Als boeren ver buiten Schiphol dit soort palen gaan verbouwen kunnen we de drones op afstand te houden.”

Als de nieuwe technieken niet goed werken, zal Schiphol over moeten gaan tot hardere maatregelen. Nijhuis: “Dan is het mogelijk dat we deze zomer al duizenden drones moeten vergassen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In tegenstelling tot een vogel heeft een drone altijd een eigenaar. De drones zouden verplicht aangelijnd moeten worden. Losvliegende drones moeten worden gevangen en naar het asiel worden gebracht. Dat kan met de huidige regelgeving. Ik vond het ook een goed wetsvoorstel van de PVV: De Dronepolitie

Reageer
gravatar

Het aanbieden van het eerste drone-ei aan de koning is inmiddels ook al uit de canon geschrapt. Het is natuurlijk allemaal de schøld van die Ewbank. Feitelijk hebben wij dus nog altijd last van de Ebankencrisis. Hadden wij die drones massaal op Ewbank afgestuurd, was het allemaal niet zo ver gekomen. Wij zijn er tóch weer ingevlogen.

Reageer
gravatar

Voorstel: geef lokale veehouders en onderbetaalde ZZP’ers een jachtvergunning én een dubbelloops jachtgeweer. Iedere neergehaalde drone zal worden gehonoreerd met een verhoging van het individuele melkquotum of een vrijstelling van belasting.

Reageer
gravatar

Oeps, onbedoelde herhaling: het blijkt dat bijdragen ook nog later worden geplaatst. Never a dull moment hier bij De Speld

gravatar

Idee: geef landbouwende ZZP’ers in de Haarlemmermeer een wapenvergunning én een dubbelloops jachtgeweer en laat ze zich uitleven in een variant van wat onze betergesitueerden ‘kleiduivenschieten”. noemen. Voor iedere neergehaalde drone krijgt men een extra verhoging van het melkquotum.

Reageer
gravatar

Tussen al die trekdrones zitten natuurlijk ook een aantal drones die hier van nature thuishoren. We zullen dus moeten zorgen dat we onderscheid gaan maken tussen de inheemse soort en de parasieten.

Als we de parasieten nu eens gaan kenmerken met gele paintbalverf. Dan kunnen we die op een later moment eenvoudig bijeendrijven in speciale vergaskampen op rustige afgelegen plekken.

Dan heeft niemand er last van.

Reageer