Bron Flickr - Reinoud Kaasschieter - CC BY

Rijksmuseum: stop met bier gooien naar de Nachtwacht

Museum minder tolerant voor bierdouches

Het Rijksmuseum heeft haar bezoekers opgeroepen niet meer met bier te gooien naar de Nachtwacht. De afgelopen weken was het museum regelmatig het toneel van groepen enthousiaste bezoekers die het meesterwerk van Rembrandt bekogelden met bier.

Volgens woordvoerder Pim Pimstra gaat het museum voortaan minder tolerant optreden tegen bierdouches. “We snappen dat het voor veel mensen juist een blijk van waardering is om bier te gooien, maar het wordt nu zo’n bende elke keer, wie mag dat opruimen denk je? Alwin, de schoonmaker.” Vrijdag moest het museum vroeger dicht om de schoonmaker genoeg tijd te geven om het plakkerige schilderij weer biervrij te krijgen.

Er zijn genoeg andere manieren om te laten zien dat je iets mooi vindt, stelt Pimstra: “Bij Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan zag je nog wel eens dat mensen uit ontroering de armen om elkaar sloegen en aanstekers in de lucht hielden. Waarom brengen we dat niet gewoon terug?”

Pimstra sluit niet uit dat het museum de Nachtwacht laat weghalen als kunstliefhebbers met bier naar het schilderij blijven gooien. “Als je met bier naar kunstwerken wil gooien ga je maar naar het Van Gogh-museum.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geen paniek: biermerk Amstel verzorgt wekelijks verversing van de kopie-Nachtwacht. Het origineel hangt allang in de slaapkamer van het Parijse multi-miljardairsechtpaar Rotschild. Ter vervanging van Rermbrandt’s Oopjen & Co die nu in het Louvre hangen en wellicht ooit nog eens in het Rijksmuseum, als Frankrijk dat goed vindt.

Reageer
gravatar

‘Met clichés gooien’ Weer een gave maar ‘lood’-zware bijdrage, Doorprikker.
Maar hadden we die al niet eens gelezen, hierboven? Een ‘running gag’ dus.

gravatar

SCHOFTEN jullie daar van het Rijksmuseum!!

Moeten wij effe bij jullie de tent komen verbouwen?!
We zijn er zo hoor!

Met vriendelijke groet,
Axel Rüger,
algemeen directeur van Gogh-Museum
(020) 570 52 00

Reageer
gravatar

Nee, lekker! Als ze niet meer met bier naar schilderijen mogen gooien, kun je erop wachten: dan gaan ze weer met bier gooien in het openbaar vervoer. Onderweg heb je helemaal geen Alwin bij de hand, om de boel weer schoon te maken.

Reageer