Man is chronisch tot op het bot beledigd

'Ik stamp jullie kapot'

Als hij ‘s ochtends wakker wordt is de maat vol. Het dekbed van Bart Vierklau ligt zo kwetsend over zijn lichaam dat de 42-jarige man uit Kampen de dag beledigd begint. Dat houdt nooit meer op, Bart is chronisch beledigd.

Het weer is aanstootgevend vandaag. Bij het openen van de gordijnen hingen de wolken al honend in de lucht. De lasterlijke voorspellingen van Helga van Leur laat Bart niet over zijn kant gaan. ‘Veertien graden met kans op een bui? Dat neem je terug verdomme.’ Maar Helga van Leur neemt het niet terug. Waarom is iedereen er toch op uit om Bart te schofferen?

Ook de krant heeft het altijd op Bart gemunt. Tot zijn grote ontsteltenis leest hij dat de lucratieve handel in babymelkpoeder een vrije val maakt om hem voor lul te zetten. Het sportnieuws maakt een karikatuur van Bart: ‘Barcelona uitgeschakeld? Hoe durven ze! Laat ze het eens over belangrijke dingen hebben, zoals vluchtelingen.’ Een bladzijde verder wordt Bart beschimpt door een artikel over vluchtelingen, dat overduidelijk een directe belediging is aan zijn adres.

Als Bart gepikeerd de krant wegsmijt stoot hij een ingelijste foto van zijn moeder om. Hij gaat compleet door het lint. ‘Wie heeft dit hier neergezet?’ roept hij verbolgen. ‘Iemand heeft dit expres gedaan.’ Referenties naar zijn moeder liggen bij Bart duidelijk gevoelig. ‘Schrijven jullie dit op?’ vraagt hij aan ons. ‘Jullie moeten je bek houden over mijn moeder. Ik stamp jullie kapot.’

Zijn huisarts Marja Verbeek zegt dat Bart nog altijd verbolgen is over zijn diagnose. Bart heeft aangekondigd stappen te gaan ondernemen tegen Verbeek: ‘Ik hoop dat die nazihoer met haar zikaharses verdrinkt, net als al die geitenneukende ebolavluchtelingen.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat mij Bart helpen om wijs en genuanceerd op beledigingen te reageren ! Ze kunnen me rustig geitenneu*** noemen of ISIS-lijer of dicta***, dat doet mij niets. Ik sta daar gewoon boven !

Reageer
gravatar

Bart’s ambulante paranoia blijkt besmettelijk: ook Ard van der Steur (VVD) staat elke morgen met een beschadigd ego op. Hij blijkt een afpoeierbrief van Bart Vierklau te hebben ontvangen.

Reageer