Shutterstock / Vasilyev Alexandr

Baby spreekt zijn eerste woordje en beledigt verschillende groepen

Twitteraars hopen dat ‘sorry’ het volgende woordje is dat hij leert

Na meerdere weken van onsamenhangend gebrabbel heeft de 14 maanden oude Mees van Someren zijn eerste woordje uitgesproken, en daarmee meteen verschillende groepen beledigd. De baby zei ‘mama’, waarmee hij deed alsof verschillende minderheidsgroepen niet bestaan.

“Het is heel triest dat het eerste woordje wordt gebruikt voor het in stand houden van het lijden van miljoenen mensen die geen kinderen kunnen krijgen en dat Mees bovendien vanuit de bevoorrechte positie van blanke heteroseksuele baby’s heeft gesproken”, schrijft een Twitteraar.

Naar verluidt schaamt de moeder zich dat ze een man op de wereld heeft gezet die aannames doet over het geslacht van mensen, puur op basis van hun uiterlijk. “Hij noemde mij met een stalen gezicht ‘mama’, terwijl ik zijn vader had kunnen zijn, een penis had kunnen hebben”, verklaarde zij aan de pers.

Ook aanhangers van de LGBTI-beweging zijn ontevreden, omdat in de ogen van de baby alleen blanke vrouwen zoals zijn moeder bestaan. “Alsof er geen mannelijke moeders zouden kunnen zijn of transgendervrouwenmoeders”, protesteren ze. Ze wijzen erop dat Mees ook voor woorden als ‘gelijkheid’ of ‘gerechtigheid’ had kunnen kiezen.

Sinds dit een trending topic op Twitter werd, heeft de baby zich beperkt tot slapen. Hij doet alsof er niets gebeurd is, wat door velen beschouwd wordt als een nieuwe uiting van respectloosheid. Steeds meer mensen eisen dat het het volgende woord dat hij leert zeggen ‘sorry’ is, hoewel ze waarschuwen dat de excuses mogelijk te laat zullen komen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het eerste woordje van mijn neefje (zoon van mijn zus) was “groepstherapie”. Daar hadden mijn broer en ik heel hard aan gewerkt.
Overigens sprak hij het heel slordig uit. “Groepspilipie”

Reageer
gravatar

Dat is dan ook precies de reden dat dit programma zo goed aanslaat bij een meerderheid van het kijkerspubliek; laat maar aan John de Mol over om aan te voelen wat de massa wil; schuttingtaal en een hint naar porno. Kijk maar naar “Big Brother”