Wikimedia - Antoine.01

Joey beledigd door de ‘Joey je moeder is een hoer!!1!straat’

Buurtbewoners vinden ophef overdreven

De 24-jarige Joey van As vindt het tijd om de naam van de ‘Joey van As je moeder is een hoer!!1!straat’ te veranderen. In een interview met de Volkskrant zegt hij de naam van de straat beledigend te vinden.

Volgens Joey kost het geen moeite om de straatnaam te veranderen: “Waarom noemen we het niet gewoon de Kerkstraat? Daar zou niemand raar van opkijken. Zo lijkt het net of ze die straat expres zo genoemd hebben om mij te beledigen. Ik voel mij daar niet fijn bij. En er klopt ook helemaal niks van, mijn moeder is accountant.”

Buurtbewoner Daphne Loos (45) is het niet met Joey eens. Zij vindt dat de straatnaam moet blijven: “Ik woon al jaren met veel plezier in de Joey van As je moeder is een hoer!!1!straat, en ik hoor nooit iemand over de naam. Moeten we alles gaan omgooien omdat één iemand er problemen mee heeft? Joey woont hier niet eens.”

De gemeente buigt zich momenteel over de kwestie. Wethouder Marek te Wierik ziet niet veel heil in het initiatief van Joey: “Het gevaar is dat we op een glijdende schaal terechtkomen. Dan kunnen we alle namen wel gaan veranderen omdat een kleine groep dat wil. Moeten we dan ook het Joey van As je stinkt-plein van naam gaan veranderen? En de Tweede Joey krijg de tyfusdwarsstraat? Dat mag dan zeker ook niet meer. Waar eindigt zoiets? Dat is de vraag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Haha, nou dan kan ik nog wel wat beledigende straatnamen verzinnen. De “je moeder is geen hoer” -straat (dan hoor je er echt niet bij tegenwoordig)