Deze miljardair koopt elke dag alle stofzuigerzakken op maar dat is niet verboden

'Ik snap niet waar mensen zich druk om maken'

Nederlandse huishoudens kunnen al jaren niet meer stofzuigen. Hoofdschuldige: Anton Mechelenburg. Elke ochtend koopt hij alle stofzuigerzakken die in Nederlandse winkels liggen direct allemaal op. Toch vindt de rijkaard niet dat hij iets verkeerd doet. “Het is niet verboden om alle stofzuigerzakken op te kopen dus ik snap niet waar mensen zich druk om maken.”

De onthulling van het Financieel Dagblad heeft veel stof doen opwaaien bij de Nederlandse bevolking. Mien Verschuur uit Velp is ziedend: “Dit land verstoft al jaren, eigenlijk wisten we altijd al dat dit de schuld is van dit soort graaiers. Maar nu krijgt het eindelijk een gezicht. Het is misselijkmakend dat de stofzuigerzakken in dit land gaan naar de mensen die ze het minst nodig hebben.”

Het feit dat Nederlandse burgers bij iedere ademteug een wolk stof binnenkrijgen noemt Mechelenburg ‘jammer’. “Maar het is niet aan mij om ervoor te zorgen dat Nederlanders hun huis kunnen stofzuigen. Dat is typisch een taak voor de politiek. Er zijn internationaal geen afspraken over gemaakt. Mensen die er problemen mee hebben, moeten dat maar aankaarten bij de Wereldhandelsorganisatie, niet bij mij.”

Uit gelekte documenten blijkt dat Mechelenburg al halverwege de jaren ‘90 begon met het opkopen van de stofzuigerzakken. “Ik heb hier keihard voor gewerkt, dus als ik dagelijks duizenden stofzuigerzakken wil kopen is dat mijn goed recht. Volgens mijn zijn die mensen die me mijn stofzuigerzakken misgunnen gewoon jaloers.”

Wat hij met al die stofzuigerzakken moet, noemt Mechelenburg een privé-aangelegenheid. “Er zijn hele legitieme redenen waarom iemand elke dag 40.000 verse stofzuigerzakken zou willen hebben, maar ik ga niet in op specifieke gevallen. Voor de rest verwijs ik u door naar mijn persbericht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk ook in dit geval komt de viervoeter handig uit. Voor het zwaarder schoonmaak werk slobbert zo’n harige rakker het gewoon lekker zelf op. Voor het stoffen is een trek touw voldoende over de vloer maar voor de zak kan de gebruikelijke poepzak gebruikt worden. Dus gewoon lekker naar het asiel met het gezin en neem zo’n leuke natte neus mee naar huis!

Reageer
gravatar

Dat verklaart waarom ze mij steeds in de winkel vertellen dat er geen zakken zijn voor mijn stofzaklozestofzuiger. Hopelijk dat hij het de komende tijd een dagje zal vergeten

Reageer
gravatar

En daarom heb ik dus een zakloze stofzuiger. Nu ben ik niet meer afhankelijk van anderen die alle zakken opkopen. Het is onvoorstelbaar hoeveel vrijheid je dit geeft!

Reageer
gravatar

Dat zeg je nou steeds Corrie.
Lees die artikelen dan toch met je ogen dicht!

Cor van Ergens Naast

gravatar

wat je kan doen als oplossing is een stofzuigerzakfabriek beginnen. Moet die miljardair er nog meer opkopen = gratis inkomen voor jezelf

Reageer
gravatar

Verder verwijs ik u naar een bedrijf in Panama wat nog een mooie voorraad schijnt te hebben liggen.

Ze zijn daar wel iets duurder ja. Och, normale kwestie van vraag en aanbod.

Ik heb daar wel eens zaken mee gedaan ja.

Och, wat is frequent? Zo eens per week kan ik daar wel een partijtje kwijt..

Wat zal het zijn? Misschien 200.000 stuks ofzo?

Anton Mechelenburg

Reageer
gravatar

Beste mensen, deze reactie komt niet van mij, terwijl ik de Anton Mechelenburg van het artikel ben. U kunt mijn foto krijgen als bewijs daarvoor. Mail me maar. En ik hoop dat deze nep-Anton gauw digitaal en life verwijderd wordt.

gravatar

Beste mensen, deze reactie komt niet van mij, terwijl ik de ik van de reactie ben. U kunt een foto krijgen als misleiding daarvoor. Bericht me maar. En ik hoop dat deze nep-ik gauw digitaal en werkelijk verwijderd wordt.

gravatar

Ja daardoor wordt nu dus ook gedwongen hennep te kweken zodat ik daarvan mijn eigen stofzuigerzakken kan maken (ook nog volledig biologisch afbreekbaar trouwens.). Ging allemaal goed, tot ik nieuwe buren kreeg. Toen kwam er een inval en mocht ik het aan de rechter uit gaan leggen. Allemaal de schuld van die miljardair natuurlijk, maar hij betaald wel belasting (in Panama dan) en ik niet, dus dan weet je wel wat de uitslag van zo’n rechtszaak is. Ik mocht me in een oranje stofje hullen en hopen dat ik niet te veel hoef te zuigen.

Reageer
gravatar

Eh, correctie: ik betaal geen belasting, en zeker niet in Panama.
En als je wilt zuigen: meld je dan bij Corrie van hiernaast.

gravatar

Ah joh, schijnheilige mr. Wiemersma, gewoon jaloers omdat jij ze niet kunt krijgen en zelf van je prachtwijf de zak hebt gekregen!

gravatar

Nou wat mij betreft is ze over de datum, maar veel plezier er mee.

Ik ben vanavond op stap met je jongste dochter uit je eerste huwelijk.(overmorgen 18 we gaan het vast vieren ;-))

De ballen!